Film & TV | Games | Boeken & Comics

Season of the Witch met Nicolas Cage (recensie)

The Witch Caged en Nicolas CageEen fantasy/horror/avonturenfilm dat zich in de middeleeuwen afspeelt met Nicolas Cage en Ron Perlman in de hoofdrol en geregisseerd door Dominic Sena. De film geeft een gecombineerd beeld van kruistochten, heksenvervolging en de periode van de pest. Season of the Witch begint dan ook met een opvolging van bloedige veldslagen in de naam van God door de kerk. In deze veldslagen zien we twee kruisridders, Behmen (Nicolas Cage) en Felson (Ron Perlman), die een onschuldige vrouw doden. Behmen krijgt gewetenswroeging van deze moord en deserteert.

Niet veel later worden ze beiden door de kerk gevangen genomen wegens verraad, maar ze krijgen de kans hun vrijheid terug te winnen door een zogenaamd behekst meisje (Claire Foy) te escorteren naar een klooster, waar ze terecht moet staan voor het gebruik van zwarte magie. Behmen ontwikkelt al snel sympathie voor het meisje dat de schuld krijgt van de pestepidemie.

De film heeft zeer mooie en duistere beelden, ondanks het gebrek aan een voorgeschiedenis en het gelijk met een epische slagveld begint, is Season of the Witch tot driekwart zeer prettig kijkbaar. Je wordt niet lastig gevallen door verdiepende elementen, je wordt geleid door verlaten landschappen en steden vol pestilentie, dood en verderf.

Season of the Witch - Mooie Landschappen

Alleen jammer dat op het einde een bijna zombiefilm wordt met weinig fantasievolle effecten en waar het verslaan van het ultieme kwaad er even snel wordt aangeplakt. Alles bij elkaar is Season of the Witch een redelijk mooie film om naar te kijken, maar helaas slordig en snel afgewerkt.

Waardering: 3 / 5 sterren      

door: Mike – W – T

Meld je aan op onze weekendnieuwsbrief
Krijg elk weekend een overzicht van het laatste horrornieuws!
Je kunt je elk moment afmelden