Recensie: Shark Night 3D (David R. Ellis, 2011)

Volop genoten we vorig jaar van de bloeddorstige piranha’s die in 3D sexy studentes afslachtten. Regisseur David R. Ellis probeert het dit jaar met een overtreffende trap: Haaien!

Zeven studenten vieren samen hun vakantie op een prachtig eiland in de baai van Louisiana. Ze genieten van elkaar, de zon en het water. Wanneer een van de vrienden tijdens het wakeboarden wordt aangevallen door een haai, verandert hun vakantie in een ware nachtmerrie. Het eiland is volledig omringd door kwaadaardige haaien en er lijkt geen uitweg mogelijk. Terwijl ze levend van het eiland proberen af te komen, blijken niet alleen de haaien het op hen voorzien te hebben.

Het lukt regisseur David R. Ellis, die met films als Snakes on a Plane, Final Destination 2 en 4 nog voor een vermakelijk spektakel zorgde, niet om Shark Night 3D te laten spetteren. Want waar debuterend scriptschrijvers Will Hayes en Jesse Studenberg een redelijk originele verklaring hebben gevonden voor de haaien van diverse soorten en maten in het zoutwatermeer, komt niet op geen enkele manier overtuigend over. Het komt misschien doordat men tegenwoordig te veel wil verklaren en waarom een oude stukgelopen relatie hier gebruikt wordt om wat extra drama toe te voegen, is helemaal raar. Het is zo jammer voor de acteurs, die wel redelijk hun best doen. De effecten, de dialogen en de spanning, het raakt allemaal kant noch wal in Shark Night 3D.

Shark Night 3d - Chris Zylka

Waardering: 1 / 5 sterren      
Shark Night 3D draait nu in de Nederlandse bioscopen

6 Reacties
 1. S. zegt

  Vast net zo vet Swamp Shark…

  1. Frank Mulder zegt

   Die is ook niet goed?

   1. S. zegt

    Nee die s ook echt slecht.. maar nog niet zo slecht als Megashark vs Crocosaurus en Sharktopus 😀

 2. S. zegt

  sorry voor de dubbelpost trouwens.. site happerde gister een beetje..

 3. Frank Mulder zegt

  Ja maar Megashark vs Crocosaurus en Sharktopus zijn gewoon weer heerlijk fout. Dat haalt Shark Night niet eens, echt niet.

  1. S. zegt

   Oh wauw.. dan istie misschien toch nog slechter ik al vermoedde.. mmm..zou er bijna nieuwsgierig van worden 😛

En wat vind jij?

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.