Film & TV | Games | Boeken & Comics

Sony komt met animatiefilm Starship Troopers 4: Invasion

starship troopers invasionSony Pictures heeft op afgelopen week bekend gemaakt dat ze een computergeanimeerd (CG) vervolg in de Starship Troopers reeks gaan produceren: Starship Troopers: Invasion.

Met de verfilming van het gelijknamige boek van Robert A. Heinlein (1959), heeft Paul Verhoeven in 1997 Starship Troopers op de kaart gezet. De film was geen groot succes, maar heeft wel een groep fans achter zich geschaard. Voor degenen die het verhaal niet kennen: De mensheid is verwikkeld in een interstellaire oorlog met een vijandig insecten-ras, de Arachnids. Johnny Rico (Casper van Dien) gaat na de middelbare school het leger in en komt in de mobiele eenheid terecht. Je volgt Rico in zijn strijd met de Arachnids, wat gepaard gaat met brute veldslagen, bloed en gore.

Ondanks dat de film geen groot succes was, heeft dat men er niet van weerhouden om er onder andere twee sequels, twee games en een geanimeerde televisieserie van te maken. In Starship Troopers 2: Hero of the Federation (2004) zit een groep Troopers gevangen op een planeet en zijn omsingeld door de Arachnids. Ze moeten zien te overleven in een verlaten buitenpost. Het is een horror-achtige film geworden die erg vermakelijk is als je van deel 1 hield.

Starship Troopers 3: Marauder (2008) daarentegen is minder aantrekkelijk. Mits je een gezonde dosis fantasie hebt is deze film nét te kijken: Het verhaal is flinterdun, het acteerwerk om te huilen en de special effects erg slecht. Daarnaast zit er een flinke dosis geloofspropaganda in, wat van mij niet had gehoeven. De enige lichtpuntjes: Je leert meer over de politieke achtergrond van het verhaal, Johnny Rico is terug en Jolene Blalock (T’pol in Star Trek Enterprise) heeft een hoofdrol.

Starship Troopers 4: Invasion zal gaan over een ruimteschip dat vermist raakt, onder leiding van Carl Jenkins (het karakter dat door Neil Patrick Harris in Starship Troopers 1 vertolkt werd). De Troopers zetten een reddingsactie op touw, maar komen er al snel achter dat hun optreden wel eens tot ernstige consequenties zou kunnen leiden.

Voor deze productie worden een aantal grote namen uit de film- en game-industrie ingehuurd. De regie wordt gedaan door Shinji Aramaki (Appleseed, Appleseed: Ex Machina), de producent is Joseph Chou (Appleseed, Halo Legends) en de script wordt geschreven door Flint Dille (Transformers, G.I. Joe, The Chronicles of Riddick). Tot slot zijn Edward Neumeier (RoboCop en Starship Troopers) en Casper van Dien (Johnny Rico in Starship Troopers 1 & 3) de uitvoerend producenten.

Deel 4 in de serie wordt rond de zomer 2012 verwacht, het is echter nog niet duidelijk of dit een straight-to-DVD (zoals deel twee en drie) zal worden, of dat de film in de bioscoop zal draaien.