Film & TV | Games | Boeken & Comics

Stephen Kings The Stand wordt (opnieuw) verfilmd

Stephen King - The Stand (1994)Ongetwijfeld heb je The Stand uit 1996 naar het gelijknamige boek van Stephen King al gezien en behalve het postapocolyptische verhaal, kun je het waarschijnlijk herinneren als een hele lange film. Stephen King’s The Stand was ook geen film, maar een zes uur durende miniserie. Van het boek met de Nederlandse titel De Beproeving is naast de miniserie ook recentelijk een comicreeks verschenen, maar een film kwam er nooit.

CBS Films heeft al jaren de rechten voor deze verfilming in handen, maar het bedrijf is een kleine en jonge speler in de filmmarkt en besloot dat het voor deze belangrijke productie beter was om een samenwerkingspartner te zoeken, welke nu is gevonden in Warner Bros. CBS Films en Warner Bros zullen beiden de ontwikkeling en productie op zich nemen, CBS organiseert de financiering en Warner verzorgt de wereldwijde distributie en marketing.

Behalve het boek, de rechten en het productieteam (Mosaic en Roy Lee) is er nog niets. Men zal de komende weken met scenarioschrijvers en regisseurs om de tafel gaan zitten, de beslissing of The Stand uit één of meerdere films zal bestaan wordt dan ook genoemen.

Tijdens een uiterst gevaarlijke proef in een laboratorium, komt er een dodelijk virusgas vrij. Dit virus zorgt ervoor dat de wereldbevolking in een keer inkrimpt. Tevens krijgt de bevolking die nog over is visioenen van een mysterieuze oude vrouw en van een onheilspellend enge man. Een groep komt erachter dat de visioenen staan voor goed en kwaad en dat een strijd tussen die twee uitersten niet te vermijden is.