Stephen Kings The Stand wordt (opnieuw) verfilmd

Stephen King - The Stand (1994)Ongetwijfeld heb je The Stand uit 1996 naar het gelijknamige boek van Stephen King al gezien en behalve het postapocolyptische verhaal, kun je het waarschijnlijk herinneren als een hele lange film. Stephen King’s The Stand was ook geen film, maar een zes uur durende miniserie. Van het boek met de Nederlandse titel De Beproeving is naast de miniserie ook recentelijk een comicreeks verschenen, maar een film kwam er nooit.

CBS Films heeft al jaren de rechten voor deze verfilming in handen, maar het bedrijf is een kleine en jonge speler in de filmmarkt en besloot dat het voor deze belangrijke productie beter was om een samenwerkingspartner te zoeken, welke nu is gevonden in Warner Bros. CBS Films en Warner Bros zullen beiden de ontwikkeling en productie op zich nemen, CBS organiseert de financiering en Warner verzorgt de wereldwijde distributie en marketing.

Behalve het boek, de rechten en het productieteam (Mosaic en Roy Lee) is er nog niets. Men zal de komende weken met scenarioschrijvers en regisseurs om de tafel gaan zitten, de beslissing of The Stand uit één of meerdere films zal bestaan wordt dan ook genoemen.

Tijdens een uiterst gevaarlijke proef in een laboratorium, komt er een dodelijk virusgas vrij. Dit virus zorgt ervoor dat de wereldbevolking in een keer inkrimpt. Tevens krijgt de bevolking die nog over is visioenen van een mysterieuze oude vrouw en van een onheilspellend enge man. Een groep komt erachter dat de visioenen staan voor goed en kwaad en dat een strijd tussen die twee uitersten niet te vermijden is.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

9 Reacties
 1. Mick zegt

  ja met molly ringwald en row lowe.Vond het wel een van de beste verfilmingen die ik van King, gezien heb.

 2. Sjors zegt

  “Ongetwijfeld heb je The Stand uit 1996 naar het gelijknamige boek van Stephen King al gezien” Nee, maar ik heb ‘m wel al een tijdje op dvd 😛 Het eerste deel van de stripboekenreeks is gaaf 😀 Van mij mogen ze er wel een mooie nieuwe film van maken 🙂

 3. Frank zegt

  Niet gezien? ZONDE, het is zeker een aanrader, als je toch de DVD in huis hebt kun je maar beter hem gaan bekijken.

  Ik ben vooral benieuwd hoeveel films ze ervan willen maken.

  1. Sjors zegt

   Ja, ik wil ‘m ook wel kijken, maar de dvd ligt in een verhuisdoos op zolder bij familie 😛

 4. Michiel zegt

  Hou zouden ze dit inderdaad gaan doen? Als een triologie? Of weer als miniserie? Ik kan eigenlijk niet wachten!!!

 5. Tommy zegt

  Hangt ervan af: een miniserie update dan liever direct op dvd. Komt er een bioscoopfilm, dan liever één lange film. Trilogie? Hopelijk niet, want als er dan telkens een jaar tussen de releases zit… Ik herinner me The Stand nog goed, inderdaad één van King’s beste verfilmingen, maar ook eentje om je hoofd bij te houden, dacht ik.

 6. Jeroen zegt

  Ik heb hem zelfs op videoband… stuk of 4 geloof ik. Een hele zit ja, 6 uur, maar indrukwekkend!
  Ik heb het boek ook 2 keer gelezen. Ben erg benieuwd wat ze er van gaan maken…!

  1. Jeroen zegt

   Stephen King zegt zelf al dat het niet te doen is, een film van 2 uur van The Stand maken…

 7. Jeroenymus zegt

  Ik denk dat ze het niet moeten gaan proberen in een standaard speelfilm lengte te gaan persen. Gewoon lekker lang zo als een Stephen King verhaal hoort te zijn. Wat mij betreft hoeven ze ‘the Stand’ niet nogmaals te verfilmen. Steek liever de energie maar in het epos van ‘the Dark Tower’.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer