Film & TV | Games | Boeken & Comics

Top 5 – Favoriete Mega Budget Horrorproducties

Voortaan op De Nachtvlinders om de twee weken een nieuwe film gerelateerde Top 5.

In deze top 5 kijken we naar de echte Big Budget Horrorfilms. Films die een production budget hadden van 50 miljoen dollar of meer. Helemaal nog niet zo’n makkelijke taak, want zo veel dure volbloed horrorfilms zijn er eigenlijk niet gemaakt. En erger nog, heel veel van deze mega dure projecten zijn helemaal niet zo goed! Ter verduidelijking, dit is een top 5 favoriete films van de schrijver en geen top 5 duurste horrorproducties.

5.
Signs (2002, M. Night Shyamalan)
Ondanks de aliens vindt ik dat dit veel meer een horror/thriller dan een Sci-Fi. En ondanks dat de film wat ontspoort tegen het einde is dit gewoon een verschrikkelijk spannende film met een aantal kippenvel momenten om U tegen te zeggen. Signs had een budget van maar liefst 72 miljoen dollar en bracht werelwijd zo’n 400 miljoen dollar op.

 

 

 

4.
Sleepy Hollow (1999, Tim Burton)
Bij big budget horror en dark fantasy kom je natuurlijk uit bij Tim Burton, en dus automatisch ook bij Johnny Dep. De duurste film uit de lijst, deze onvervalste Gothic Horror waarin Dep op onderzoek wordt gestuurd naar het door Nederlandse kolonisten bevolkte plaatsje Sleepy Hollow. Het dorp wordt namelijk geteisterd door een ruiter zonder hoofd (Christopher Walken). Sfeervol, grappig en visueel prachtig. Budget 100 miljoen dollar!

 

 

3.
Silent Hill (2006, Cristophe Gans)
Dat Cristophe Gans een visueel aantrekkelijke film kon maken liet hij zien met zijn Brotherhood of the Wolf (2001). En met de Silent Hill videogame verfilming kon hij zich helemaal laten gaan en hij creëerde dan ook een werkelijk bizarre wereld. Met een budget van 50 miljoen dollar kon hij nog net op de lijst. Het vervolg Silent Hill: Revelations 3D staat geplanned voor 2012.

 

 

 

2.
Grindhouse (2007, Robert Rodriguez, Quentin Tarantino, Eli Roth, Edgar Wright, Rob Zombie)
In Nederland nooit uitgebracht zoals deze film bedoeld was, als één geheel. En als één geheel had de film een budget van 67 miljoen. Voor diegene die het nog niet weten. Grindhouse bestaat uit de films Planet Terror en Death Proof en tussen deze films worden nep trailers vertoond, al zijn deze trailers al niet meer zo nep als toen Grindhouse uitkwam!

 

 

1.
Hellboy / Hellboy 2: The Golden Army (2004, 2008, Guillermo Del Toro)
Comicverfilming over de rode demon Hellboy die zijn krachten gebruikt om het kwade te stoppen. Mijn favoriete comic verfilmingen. Del Toro is een meester in het gebruiken van z’n budget want beide films zien eruit alsof ze een budget hadden van ver over de 100 miljoen terwijl ze “slechts” 66 en 75 miljoen kosten.

 

Gebruikte bronnen: imdb.com en boxofficemojo.com.

Ben je het er niet mee eens of heb jij een totaal andere top 5? Plaats dan hier beneden een reactie of jouw top 5!

We zijn benieuwd…

Volgende keer een top 5 met duurste horror flops.

Meld je aan op onze weekendnieuwsbrief
Krijg elk weekend een overzicht van het laatste horrornieuws!
Je kunt je elk moment afmelden