- advertentie -

Touch of Evil – Vamps, Crooks & Killers

Sinds vorig jaar is het New York Times Magazine begonnen elk jaar een portretserie te maken van de best presterende acteurs uit dat jaar.
Vorig jaar was het thema ‘klassieke filmbeelden’, dit jaar worden de acteurs als de meest beruchte slechterikken uit de filmgeschiedenis geportretteerd onder de noemer ‘Touch of Evil’.

Aardig gevonden worden is belangrijk als je een filmsster bent, maar ik denk dat bijna iedereen het er wel over eens is dat de meest memorabele rollen vaak de rol zijn van een slechterik. De dertien acteurs uit de Touch of Evil hebben allemaal een mooie, nobele, tragische of zelfs heldhaftige rol mogen spelen in 2011. Alex Prager gaf deze acteurs de kans om zich van een andere kant te laten zien en zich even helemaal uit te leven.
Dit resulteerde in dertien betoverende portretten, die elk de ware essentie van het kwaad op de mooiste manier weet te vangen.

Vamps, Crooks & Killers op een rij:
Brad Pitt als “The Madman,” Rooney Mara als “The Sociopath,” Gary Oldman als “The Menacing Dummy,” Mia Wasikowska als “The Home Wrecker,” Ryan Gosling als “The Invisible Man,” George Clooney als “The Tyrant,” Viola Davis als “The Vengeful Caretaker,” Kirsten Dunst als “The Siren,” Michael Shannon als “The Tycoon,” Jessica Chastain als “The Fire Starter,” Jean Dujardin als “The Hothead,” Adepero Oduye als “The Outlaw,” and Glenn Close als “The Vamp.”


De portretten kun je bekijken op de website van het New York Times Magazine. Daar is overigens ook behind the scenes materiaal te vinden.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Recensie: ‘The Order’ (Netflix, 2019)

De nieuwe Netflix-serie The Order is vooral een experimentele serie is. Het is een mix van spanning, liefde en…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…