Trailer The Thing, mogelijk toch in Nederlandse bioscopen?

The Thing 2011
Eerder deze week kwam de poster naar buiten. Nu zijn de eerste beelden van het door Matthijs van Heijningen Jr. geregisseerde The Thing vrijgegeven.

De Hollywood-carrière van reclameregisseur Van Heijningen Jr. (juist ja, zoon van de gelijknamige producer) leek lange tijd niet zo heel erg van de grond te komen. Reeds in 2008 werd hij gelinkt aan Zack Snyders Army Of The Dead project. Dat is uitgesteld (staat nu voor 2013 op de agenda, nog steeds met van Heijningen Jr. aan het roer) en zodoende had hij tijd voor de prequel op het legendarische The Thing van John Carpenter. Zoals eerder gemeld hier op DeNachtvlinders.nl volgt de film een groep wetenschappers die ver van de bewoonde wereld op Antartica op iets ‘onwerelds’ stuiten. Deze ontdekking blijkt een parasitair wezen dat organische levensvormen die hij heeft verorbert kan aannemen.

Iedereen was in rep en roer toen wij berichtten dat Universal Nederland heeft besloten om The Thing, die oorsponkelijk in november zou gaan draaien, niet in de Nederlandse bioscopen uit te brengen. En dat terwijl de film geregisseerd is door de Nederlandse Matthijs van Heijningen Jr! De distributeur heeft aangegeven dat de rechten aan een andere partij zijn verkocht, het zou hier volgens horror.nl gaan om Paradiso Filmed Entertainment, maar een bevestiging hebben we nog niet en moeten we het voorlopig doen met de status ‘geschrapt’.

Even waren wij bang dat The Thing wegens de kwaliteit geschrapt was. Immers de film is een prequel op John Carpenter’s The Thing en leunt door het gebruik van dezelfde titel zwaar op deze klassieker uit 1981. Ook hoorden we afgelopen maanden weinig over de nieuwe film en de release werd stilletjes verschoven van april naar oktober…

Gelukkig belooft de trailer geen slechte film en heeft alles wat je er van mag verwachten. Niet heel verrassend, maar ook lang niet gek! Wij zien de film graag terug tussen de verwachte bioscoopfilms.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer