Stephen Kings Under the Dome wordt tv-serie

Terwijl er nog gesteggeld wordt over de Dark Tower filmtrilogie en bijbehorende televisieserie, is Steven Spielberg’s DreamWorks TV druk bezig met de verkoop van de televisierechten voor Under the Dome.

Films en seriesFilms en series

Steven Spielberg heeft als producent de supervisie over het project en inmiddels is Michael Green aangesteld om het script van de serie te schrijven. Green werkte eerder als producent en schrijver mee aan de series Smallville en Heroes, ook schreef hij de screenplay voor Green Lantern (2011).

Under the Dome (in Nederland in 2009 uitgebracht onder de naam Gevangen) gaat over het plaatsje Chester’s Mill waarover van het ene op het andere moment een onzichtbare stolp wordt geplaatst. Iedereen die zich binnen de landgrenzen van Chester’s Mill bevindt, zit nu gevangen, zo ook voormalig luitenant Dale Barbara. Niemand weet wat de oorzaak is van de onzichtbare barrière en hoe men deze weer op kan heffen. Ondertussen zien enkele ongure types de kans de macht te grijpen in Chester’s Mill. Het is aan Dale Barbara om deze crisis het hoofd te bieden.

under the dome - stephen king

King deed tweemaal eerder een poging om Under the Dome te schrijven: eind jaren zeventig en begin jaren tachtig. Het eerste hoofdstuk is een overblijfsel uit die tijd en ook de rest van het boek doet sterk denken aan King’s eerdere werk. Under the Dome werd zowel door critici als fans goed ontvangen en belooft een zeer interessante adaptatie te worden.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer