Vampires Suck is 1,5 uur hersenloos vermaak (recensie)

Deze film van het regieduo Jason Friedberg en Aaron Seltzer was al voor de bioscooprelease gedoemd te mislukken, flauwe en platte humor mag namelijk niet. Maar om een film af te schrijven zonder hem te zien, is natuurlijk helemaal flauw, daarom hierbij de dvd-recensie.

Net als Scary Movie, Date Movie, Epic Movie, Meet the Spartans, Disaster Movie en Superhero Movie is Vampires Suck een parodie, ditmaal leggen Aaron Seltzer en Jason Friedberg echter de focus op slechts twee films Twilight en New Moon, in plaats van de hele vampierenhype. Waarom True Blood, Let the right one in, 30 Days of Night, The Vampire Diaries en Daybreakers nauwelijks gebruikt worden is een raadsel en toch wel een minpuntje.

De Twilight-reeks is op zichzelf al een parodie op het vampierengenre, dus het is een heel goed idee op het daarom ook af te kraken. Het verhaal is helaas weinig origineel, Bella Crane gaat terug naar haar geboortedorp en haar vader, daar moet ze kiezen de een relatie met de harige Jacob of de depressieve Edward.

De grappen blijven grotendeels rond Twilight hangen, slechts af en toe worden er uitstapjes gemaakt met bijvoorbeeld Lady Gaga, de Black Eyed Peas en een paar seconden Buffy.

Laten we eerlijk zijn, Vampire Suck is filmtechnisch geen topper en de grappen zijn inderdaad al lang niet meer van het niveau waar het regieduo met Scary Movie mee begon. Maar als je eenmaal in de lach schiet, dan kom je er ook de volledige 84 minuten niet meer uit.

Waardering: 2 / 5 sterren      
Vampires Suck is nu te koop op BD en DVD. Team Jacob, bitch!

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer