Film & TV | Games | Boeken & Comics

She is alive! Verslag Bride of Frankenstein met livemuziek

Frankenstein, Metropolis en Nosferatu, wie kent ze eigenlijk niet. Echte filmklassiekers die gezorgd hebben voor de Hollywood successen van nu. The Bride of Frankenstein met livemuziek werd donderdag 20 januari eenmalig in Nederland opgevoerd. Want als retro in is, dan was ik enorm hip.

Mr. Horror introduceert

Filmjournalist Jan Doense, alias Mr. Horror, deelde voorafgaand aan de film zijn kennis over de bruid van Frankenstein met een bijna uitverkochte zaal in de Doelen. Zo kwam ten gehore dat het vervolg op Frankenstein in de top 100 van de beste films aller tijden is gekomen, volgens Time Magazine.

Live muziek

Het 80-koppig Rotterdam Philharmonisch Orkest onder leiding van Richard Kaufman bleek een zeer welkome aanvulling te zijn op de film. Behalve de eerste 5 minuten waar je oren echt moeten wennen aan de overgang van de dialoog op het scherm en het geweldige overweldigende geluid van het orkest.

De bruid zelf

In een filmwereld waar 3D niet meer weg te denken is en zoveel wordt geanimeerd zou het vooraf misschien teleurstellend kunnen zijn, het tegendeel blijkt waar te zijn. De bruid staat als een huis, het enorm contrastrijke zwart-wit pallet kan zo uit Sin city komen en de cameravoering is van nu. Het enige wat misschien door de tijdsgeest is achterhaalt is de humor wat er overigens goed in verweven zit.

Nog niet bekomen van dit spektakel, kreeg ik bij de uitgang een flyer in mijn handen gedrukt voor Lord of the Rings:  The Fellowship of the Ring met live filmbegeleiding van het Rotterdams Philharmonisch orkest. Zaterdag 4 Juni of Zondag 5 juni maar vrijhouden, lijkt me zo.

door: Mick – W