Film & TV | Games | Boeken & Comics

Imagine AFFF: Insidious kreeg Night of Terror-publiek stil

HOERRRRRR! HOMOOOOOO! Voor de ingang van Tuschinski 1 is het druk. De bezoekers van de laatste voorstelling durven niet meer naar buiten te komen. Hoe komen ze ooit langs die, in hun ogen, groep bavianen die luidkeels hun mannelijkheid proberen te bewijzen?

Het zou zo een spannend verhaal kunnen worden, toch is dit een heel normaal ritueel tijdens de jaarlijkse horrornacht Night of Terror van het Imagine Filmfestival. Elke vrouw op het witte doek is een HOERRR, elke man is een HOMOOO, dat moet je niet zien, nee dat moet je schreeuwen. Deze eerste alinea’s zijn zeer waarschijnlijk exacte gelijk aan alle introducties van de afgelopen jaren van artikelen over de legendarische horrornacht.

After Dark Originals: HUSK
Husk: After Dark OriginalsEenmaal gewend aan het geluid zitten we inmiddels in de eerste van vier films: HUSK. Maisvelden kennen we uit diverse horrorklassiekers en als je autopech krijgt, dan weet je dat het zelfmoord is om voor hulp de gewassen in te lopen. De film is vol te houden door de daadwerkelijk goed uitgewerkte vogelverschrikkers, maar veel verder dan een opstapeling van clichés komt het niet.

De film is tijdens het filmfestival nog te zien op:
17/04/2011 – 15:50 Kriterion 2
22/04/2011 – 19:50 Kriterion 2
23/04/2011 – 19:50 Kriterion 3

Insidious
Insidious - james wanDeze film kreeg het voor elkaar om het Night of Terror-publiek soms even stil te krijgen, waar menigeen verwachtte dat dit een slap aftreksel en een mix tussen SAW en Paranormal Activity zou worden, hebben regisseur van Saw en de producers van Paranormal Activity hier toch echt een goede spookhuisfilm neergezet. ‘It’s not the House thats Haunted.’ Zeker de beste film van de avond.

De film is tijdens het filmfestival nog te zien op:
20/04/2011 – 19:50 Kriterion 2
22/04/2011 – 13:50 Kriterion 3
En draait vanaf juni landelijk in de bioscoop

Polonaise
Een extraatje, de korte Haagse horrorfilm Polonaise is een leuke comedy geworden, waarin dicriminatie, een Marokkaan en een groep bejaarden centraal staan…

Mother’s Day
mother's dayGeïnspireerd op de gelijknamige Troma-film uit de jaren ’80, prijst Jan Doense de film aan als ouderwetse martelhorror. Misschien wel te ouderwets, we hebben inmiddels allemaal Saw en Hostel gezien, Mother’s Day gaat veel meer richting een stevige thriller. Darren Lynn Bousman heeft hiermee een vermakelijke, maar geen verrassende film gemaakt.

Mother’s Day draait vanaf 5 mei landelijk in de bioscopen

Hell Driver
De laatste film van de nacht moet niet te moeilijk zijn, buiten schijnt de zon alweer en binnen in de zaal liggen al her en der mensen te slapen. Hell Driver is Japanse splatterhorror van de makers van Vampire Girl vs Frankenstein Girl, de afsluiter van vorig jaar. Helaas duurt deze film dik twee uit en gaat zover over de top, dat het bij tijden niets meer is dan een rode waas van bloed dat resoneert op het geluid van de slechte Japanse grappen…

De film is tijdens het filmfestival nog te zien op:
17/04/2011 – 22:10 Kriterion 3
20/04/2011 – 15:50 Kriterion 2
22/04/2011 – 23:59 Kriterion 2

Zondagochtend 9:00u en de Night of Terror zit er op, met eigenlijk maar één echt goede film is het een magere vangst, toch was het een geslaagde nacht. Om 11:00u begint het volgende programmaonderdeel van Imagine AFFF, maar dat zit er nog even niet in en ook de uitgebreide recensies van de films volgen later.

Meld je aan op onze weekendnieuwsbrief
Krijg elk weekend een overzicht van het laatste horrornieuws!
Je kunt je elk moment afmelden