Film & TV | Games | Boeken & Comics

Ziekenhuis Toronto verpleegt ‘echte’ zombies

Wat te doen als er ineens een groep zombies het ziekenhuis wordt binnengedragen? In Toronto weten ze dat sinds deze week. Al waren het ‘slechts’ zombies van een filmset.

Momenteel wordt in Toronto het – hoogst waarschijnlijk volledig overbodige – vijfde deel geschoten in de Resident Evil franchise. Traditiegetrouw mag hoofdrolspeelster Milla Jovovich daarin weer de strijd aan met allerhande zombies. Zombies die in het vijfde deel wellicht nu eens ‘natuurlijk’ mank lopen en voortstrompelen, want een grote groep figuranten is dinsdag lelijk te val gekomen toen en ophoging waarop zij stonden los raakte van de rest van de set. In het gat dat ontstond tuimelden zestien als zombies vermomde acteurs. De ambulance was snel ter plaatse, maar het medisch personeel was niet voorbereid op wat ze aantroffen. “Vooral het gezicht van de eerste ambulancebroeder die binnenkwam was briljant. Je zag hem ‘oh my God’ denken”, zo vertelde David Ralph, hoofdverantwoordelijke voor de medische hulpdiensten in Toronto, aan persbureau Associated Press.

Ralph had al te horen gekregen dat het hier mensen verkleed als zombies betrof, maar voor de hulpverleners was het een schok. Niet alleen dat, door de grime en aangebrachte ‘gore’ wisten ze niet welke verwondingen nu echt of juist aangebracht waren. “We kwamen aan en het leek op het eerste oog en meer dan gruwelijke situatie”, zo vertelde ambulancebroeder Peter Macintyre. “We waren gewoon verrast.” Uiteindelijk moesten twaalf van de zestien verwonde zombies richting het ziekenhuis, omdat ter plekke de aard van hun verwondingen onmogelijk te diagnosticeren was. Uiteindelijk viel de schade mee. Een acteur met gebroken rib, een met gebroken been, andere met mogelijke rugklachten. De rest kwam er met wat blauwe plekken goed vanaf. Zeven van hen zijn inmiddels alweer grommend en schuifelend aan het werk. Hoofdrolspeelster Jovovic was ten tijde van het ongeluk niet op de set. Het vijfde deel van de op de gelijknamige game gebaseerde reeks heeft door het ongeluk amper vertraging opgelopen en wordt in 2012 in de bioscoop verwacht.

Meld je aan op onze weekendnieuwsbrief
Krijg elk weekend een overzicht van het laatste horrornieuws!
Je kunt je elk moment afmelden