Uwe Boll verfilmd Amiga-game Gloom 4: Zombie Massacre

Zombie Massacre Poster
Na game-verfilmingen als House of the Dead, Alone in the Dark, BloodRayne en anderen, staat de Duitse regisseur Uwe Boll op het punt om een nieuwe game aan het rijtje toe te voegen: Gloom 4.

Films en seriesFilms en series

De videogame Gloom kwam in 1995 uit op de Amiga computers als tegenhanger van Doom, hoewel het spel toch meer op Wolfenstein 3D leek. Het vierde deel van Gloom kwam in 1998 uit onder de titel Zombie Massacre. In 2007 werd er door Benjamin Krotin gewerkt aan een remake van de game voor Nintendo’s Wii en hij was zo vol van zijn plannen dat hij Uwe Boll benaderde om ook een film bij het spel te maken. De Wii-game van Krotin is er nooit gekomen, maar de film komt er wel.

“Ik wil deze film enger maken dan House of the Dead, welke met opzet grappig en camp was,” vertelde Uwe Boll destijds, “Ik hoop dat Zombie Massacre een stevig zombiefilm wordt zoals 28 Days Later. Eigenlijk zou Uwe Boll zelf in de regiestoel gaan zitten, dit keer heeft hij Luca Boni en Marco Ristori, het duo van de Italiaanse zombiefilm Eaters, aan het werk gezet.

Een nieuw plot is niet vrijgegeven, maar in 2007 was de omschrijving als volgt: Zombie Massacre vertelt het verhaal rond drie punkrockers en een politieagent. Samen gaan ze de strijd met de zombies die de stad terroriseren, ze gaan tot het uiterste en besluiten om een nuciaire bom in te zetten. De missie is om de bom naar het centrum van de stad te brengen en gereed te maken voor ontsteking.

Men hoopt dat de opnames in 2012 kunnen beginnen.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer