- advertentie -

De zombies en verhaal van de World War Z verfilming

zombiepoppenHet boek van Max Brooks, World War Z, is een bundeling van verhalen die plaatsvinden na de grote zombie-apocalyps. Hoe producent/acteur Brad Pitt en regisseur Marc Forster dit op het witte doek zouden brengen was dan ook lang onduidelijk, maar inmiddels zijn de details van het script (J. Michael Straczynski and Matthew Michael Carnahan) naar buiten gekomen.

Het verhaal draait om Gerry Lane (Brad Pitt), vertegenwoordiger/journalist van de Verenigde Naties, die de wereld afreist om overlevenden van deze zombie-pandemie te interviewen. Er woedt een stijd tegen de klok om het groeiende leger aan zombies een halt toe te roepen, maar ze werpen hele legers en overheden zonder moeite omver en de mensheid dreigt te decimeren.

In eerdere foto’s van de opnames in Malta zagen we wel veel mensen, maar zombies kwamen daar niet in beeld. Op dit moment vinden er opnames plaats in Glasgow en zijn de eerste zombies gesignaleerd. De eerste foto toont zombiepoppen, de tweede toont een zombie in ‘levende lijve’.

Bij de opnames in Glasgow ging het één en ander mis, bij een scene waar een grote groep figuranten moest vluchten voor zombies, viel een flink aantal gewonden.
world war z zombie

World War Z zal in december 2012 klaar moeten zijn voor de bioscopen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Tommy zegt

    Da’s nog een hele tijd, dan neem ik misschien toch nog de tijd om het boek te lezen nu ik er al zoveel goeds van gehoord heb.

    1. Frank Mulder zegt

      Genoeg tijd zelfs om én de Zombie Survival Guide én World War Z te lezen 😀

Recente berichten

Recensie: ‘The Order’ (Netflix, 2019)

De nieuwe Netflix-serie The Order is vooral een experimentele serie is. Het is een mix van spanning, liefde en…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…