- advertentie -

Zwartekat Films bereidt Nederlandse psychothriller voor

In augustus beginnen de opnamen van de psychothriller SOULMATE (werktitel) van regisseur Arjen Rooseboom, die tevens het scenario schreef. Het verhaal vertelt over Sophie Meijer, een studente die haar ouders recentelijk is verloren en samen met haar broer de eindjes aan elkaar moeten knopen. Ze besluit een bijbaantje als babysitter te nemen bij het vreemde echtpaar Richard en Annette van der Werff. Haar eerste avondje wordt er eentje om nooit meer te vergeten…

Arjen is slechts 23 jaar oud, maar zat 14 jaar lang bij Jeugdtheaterschool Rabarber en speelt sinds 2010 bij theatersportvereniging Improfessioneel. Sinds zijn eerste ervaring op een filmset is hij ook geïnteresseerd in het maken van films. ‘Regisseurs en collega-acteurs hebben gezegd dat mijn talent ligt bij comedy, maar meerdere genres trekken mij aan en ik wil zoveel mogelijk uitproberen’, vertelt Arjen.

Zwartekat FilmsHet verhaalidee is geïnspireerd door een sinister ‘broodje aap’-verhaal. Arjen wil kijkers niet laten schrikken met plotse, harde geluiden. ‘Je veert niet uit je stoel om de zoveel tijd, maar je zit met kippenvel in je stoel’. Horrorfilms die hem beïnvloeden zijn THE SHINING van Stanley Kubrick, Stephen King’s IT van Tommy Lee Wallace en HALLOWEEN van John Carpenter.

De opnamen van SOULMATE beginnen op vrijdag 5 augustus in Den Haag en duren tot en met zondag 28 augustus. Het is de bedoeling dat het een lange speelfilm wordt tussen de 75 en 90 minuten.

In de sfeer van crowdfunding is het mogelijk om het project financieel te ondersteunen. Lees hierover meer op de website van Zwartekat Films.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Jeroenymus zegt

    Lijkt mij een origineel verhaal voor een horror/fantasy/mystery.
    Ga mijzelf maar even aanmelden als donateur.

Recente berichten

Recensie: ‘The Order’ (Netflix, 2019)

De nieuwe Netflix-serie The Order is vooral een experimentele serie is. Het is een mix van spanning, liefde en…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…