- advertentie -

17 t/m 28 april: 28th Amsterdam Fantastic Film Festival

Van dinsdag 17 t/m zaterdag 28 april kunnen filmliefhebbers tijdens het Imagine Filmfestival wederom hun hart ophalen aan het beste, gekste en avontuurlijkste wat de genres fantasy, horror, sciencefiction, animatie en thriller op dit moment te bieden hebben. En dat alles in een inmiddels vertrouwde omgeving: filmtheater Kriterion, waar het niet alleen fantastisch filmkijken is, maar waar in een sfeervolle café-ambiance prettig kan worden nagepraat. Wie maakt er kans op de publieksprijs, en wie niet? Wat is dé ontdekking van het festival? En wat de nieuwste trend?

Geen trend, maar een fenomeen dat filmpubliek en striplezers al decennia lang in de ban houdt is de superheld. Superman, Spider-Man, Batman; ze blijven fascineren. Maar ook buiten Hollywood steken acteurs zich in buitenissige vermommingen om met speciale krachten het Kwaad te bestrijden. Imagine haalde een paar van de opmerkelijkste gevallen in huis.

Geen festival zonder vaste waarden. Zoals de bloedstollende Night of Terror en de Fantastic European Shorts, waar het talent van vandaag zich warmloopt voor de roem van morgen. Terug van weggeweest: anime! Imagine wist de hand te leggen op twee beeldschone Japanse voorbeelden van het genre: A Letter to Momo (hiroyuki Okiura) en Children Who Chase Lost Voices from Deep Below (Makoto Shinkai). En verder natuurlijk films in alle soorten en maten: van de psychedelische Canadese retro-SF van Beyond the Black Rainbow (Panos Cosmatos) tot de strakke Britse nagelbijter A Lonely Place to Die (Julian Gilbey).

Maar Imagine draait niet alleen om de ca. 70 lange en korte films die het vertoont. Het festival gaat daarnaast in gesprek met binnen- en buitenlandse gasten, in masterclasses en (panel)discussies. Speciale aandacht is er dit jaar bovendien voor Il Luster Producties, al jaren grootleverancier van fantastische Nederlandse korte animatiefilms.

Hoofdprogramma en randprogrammering van Imagine vinden plaats in filmtheater Kriterion aan de Roetersstraat 170 in Amsterdam.
The Night of Terror vindt ook dit jaar weer onderdak in Tuschinski 1, Amsterdam.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 Reacties
  1. Sjors zegt

    De datum van de Night of Terror is nog onbekend? Als ik kan ben ik zeker aanwezig.

  2. Johan de Joode zegt

    Ik ben er elk jaar! Misschien kunnen we dan wel van tevoren afspreken?! 🙂

  3. Ali Blabla zegt

    Ik heb begrepen dat Night Of Terror de 21e is.

Recente berichten

Recensie: ‘The Order’ (Netflix, 2019)

De nieuwe Netflix-serie The Order is vooral een experimentele serie is. Het is een mix van spanning, liefde en…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…