Film & TV | Games | Boeken & Comics

BBC goes zombies met In The Flesh

Vergeet vampieren, zombies zijn the hottest thing van het moment. Niet alleen meer in de bioscoopzalen, maar zeker op het TV-scherm. Zo breekt The Walking Dead alle mogelijke kijkcijferrecords voor een dramareeks op een Amerikaanse kabelzender. Nu wilt ook de Britse zender BBC op de trein springen en raakte bekend dat het groen licht heeft gegeven voor een eerste seizoen van de zombiereeks In The Flesh.

In The Flesh begint op het moment dat de zombieplaag onderdrukt kan worden door een Human Volunteer Force. Overblijvende zombies worden gevangen genomen, krijgen een behandeling en worden met het oog op een toekomstige re-integratie vastgehouden in speciale faciliteit in Norfolk. Daar leren ze terug een “normaal” leven leiden met behulp van contactlenzen en “opvulmousse”. Centraal in het verhaal volgen we de tiener Kieran Walker. Volgens de makers wordt In The Flesh stoutmoediger dan elke andere zombiereeks tot nu toe.

De reeks werd geschreven door nieuwkomer Dominic Mitchell, die ontdekt werd tijdens een BBC Writersroom-wedstrijd. Bedoeling is dat het eerste seizoen 3 afleveringen van telkens 90 minuten zou omvatten. Deze zouden dan uitgezonden worden op BBC3, de BBC-zender die zich ondertussen heeft gespecialiseerd in de Britse sci-fi en fantasy-reeksen en waar ook al Being Human op te zien is. Voorlopig is er wel nog geen informatie wanneer de reeks op het scherm zou komen.