BBC goes zombies met In The Flesh

Vergeet vampieren, zombies zijn the hottest thing van het moment. Niet alleen meer in de bioscoopzalen, maar zeker op het TV-scherm. Zo breekt The Walking Dead alle mogelijke kijkcijferrecords voor een dramareeks op een Amerikaanse kabelzender. Nu wilt ook de Britse zender BBC op de trein springen en raakte bekend dat het groen licht heeft gegeven voor een eerste seizoen van de zombiereeks In The Flesh.

In The Flesh begint op het moment dat de zombieplaag onderdrukt kan worden door een Human Volunteer Force. Overblijvende zombies worden gevangen genomen, krijgen een behandeling en worden met het oog op een toekomstige re-integratie vastgehouden in speciale faciliteit in Norfolk. Daar leren ze terug een “normaal” leven leiden met behulp van contactlenzen en “opvulmousse”. Centraal in het verhaal volgen we de tiener Kieran Walker. Volgens de makers wordt In The Flesh stoutmoediger dan elke andere zombiereeks tot nu toe.

De reeks werd geschreven door nieuwkomer Dominic Mitchell, die ontdekt werd tijdens een BBC Writersroom-wedstrijd. Bedoeling is dat het eerste seizoen 3 afleveringen van telkens 90 minuten zou omvatten. Deze zouden dan uitgezonden worden op BBC3, de BBC-zender die zich ondertussen heeft gespecialiseerd in de Britse sci-fi en fantasy-reeksen en waar ook al Being Human op te zien is. Voorlopig is er wel nog geen informatie wanneer de reeks op het scherm zou komen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

10 Reacties
 1. Frank Mulder zegt

  Ben benieuwd! BBC3 doet het best goed met zulke series, Being Human er leuk en (het helaas na één seizoen gecancelde) The Fades was erg goed!

 2. Sjors zegt

  Ik ben ook benieuwd! Al moet ik zeggen dat ik er op basis van het verhaal niet al te veel van verwacht.

  1. Filip Aelbrecht zegt

   Het is moeilijk om op basis van de beperkte info die vrijgegeven wordt om verwachtingen te hebben. Het lijkt erop dat er weinig horror te zien zal zijn, omdat het verhaal zich na de zombieplaag afspeelt, maar misschien zit daar net juist de horror in. Misschien zitten er verrassingen in en blijken bepaalde personages “opgevulde” zombies te zijn.

   1. Sjors zegt

    Klopt, echte verwachtingen schept dit artikel nog niet, omdat er gewoon nog niet zoveel info is, maar re-integratie van zombies spreekt me over het algemeen niet aan. Toch zal ik zeker gaan kijken en de serie niet vooraf afschrijven 🙂

 3. Lester Cornfield zegt

  Ook een aanrader is de Engelse (mini) serie Dead Set, van BBC4, over een Zombie uitbraak tijdens de Engelse Big Brother finale. Geweldig!

 4. Duiv zegt

  Heb inmiddels de 1e aflevering gezien. Het zwaartepunt bij deze serie ligt op drama,er word goed geacteerd. Er zaten een paar behoorlijk heftige scenes in,

  1. Filip Aelbrecht zegt

   Nog geen tijd gehad om de serie zelf te ontdekken. Het verbaast mij natuurlijk niet dat het zwaartepunt bij de drama ligt. Het is tenslotte BBC3 en we mogen niet verwachten dat zij een budget à la The Walking Dead hebben om spectaculaire scènes te draaien. Maar als dat dan gecompenseerd wordt door goede acteerprestaties en goed drama, kan zo’n zombiereeks ook meer dan de moeite waard zijn.

 5. Sjors zegt

  Ik sluit me aan bij Duiv. De ontwikkelingen qua verhaal vind ik tot nu toe wel erg “traditioneel” (ik wil het nog net niet cliché noemen :P). Ben benieuwd naar de rest 🙂

 6. Moesld zegt

  Wat een kutserie, veel drama weinig horror

 7. Duiv zegt

  Heb alle afleveringen inmiddels gezien en ja je moet er van houden. Ik vond de serie niet slecht maar anders dan verwacht ook vond ik de HVA (human Voluntuer Army???) wel erg veel op de IRA die ook de wapens heeft neer gelegd lijken. Ook vond ik dat de serie nogal abrupt eindigde maar misschien is dat Zombie verzet groepje van het internet iets wat in het volgende seizoen uitgewerkt word?? Ik weet niet of er nog een seizoen komt

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer