Film & TV | Games | Boeken & Comics

Child’s Play deel 6 in de maak

Universal Home Entertainment heeft Child’s Play weer eens afgestoft, er wordt momenteel gewerkt aan het zesde deel van de serie over de bezeten, moordlustige pop. Eerder verschenen Child’s Play (1988), Child’s Play 2 (1990), Child’s Play 3 (1991), Bride of Chucky (1998) en Seed of Chucky (2004). Dan Mancini, die alle films schreef en de laatste film regisseerde, zal de vijfde sequel schrijven, regisseren en produceren.

Chucky, your friend till the end... Chucky, your friend till the end…

Het hoofdpersoon van de film (naast Chucky natuurlijk) is Nica, die al sinds haar geboorte in een rolstoel zit. Als haar moeder overlijdt, wordt ze tegen wil en dank weer opgezadeld met haar familie, zoals Barb, haar trut van een zus, en diens echtgenoot Ian, die op zijn beurt weer ligt te krikken met nanny Jill, die eigenlijk meer oog zou moeten hebben voor Alice, het vijfjarige nichtje van Nica. Als er ineens nog meer mensen dood gaan, beseft Nica dat er iets vreemds aan de hand is met de mysterieuze pop die zij enkele dagen daarvoor ontvangen heeft.

Het is de bedoeling dat deze Child’s Play film terug gaat naar de stijl van de eerste drie films, minder ongein, meer ouderwets hak- en snijwerk. Zoals het persbericht belooft: “There’s some very disturbing slaughter scenes planned for the flick.” De direct-to-DVD film gaat Curse of Chucky heten, Brad Dourif zal net zoals in de andere films Chucky van een stem voorzien, overige castmembers zijn nog niet bekend.