Film & TV | Games | Boeken & Comics

Cockneys vs Zombies trailer. Eastenders wordt ineens veel leuker!

We hebben er behoorlijk lang op moeten wachten, maar er is eindelijk een trailer van Cockneys vs Zombies. Ook is er een prachtige teaserposter gepresenteerd. De poster heeft echter wat toelichting nodig. In Cockneys vs Zombies wordt veel gebruik gemaakt van Cockney Rhyming Slang, behoorlijk onbegrijpelijke uitdrukkingen voor hele simpele woorden. ‘Loaf of bread’ betekent bijvoorbeeld ‘head’ en ‘mince pies’ betekent ‘eyes’. Het op de poster genoemde ‘Ave a butchers’ is kort voor ‘Have a butcher’s hook’ en dat betekent weer ‘Have a look’.

Ave a butchersAve a butchers’ betekent dus gewoon: Have a look

Cockneys vs Zombies gaat over de broers Andy (Harry Treadaway, bekend van Control) en Terry (Rasmus Hardiker). Het bejaardentehuis van hun opa (Alan Ford van o.a. Snatch) wordt met sluiting bedreigd, door een bank te overvallen, hopen de twee Cockneys genoeg geld te verzamelen om de tent open te houden. Ondertussen wordt de East End overvallen door een meute hongerige, vleesetende zombies die bij bouwwerkzaamheden zijn ontsnapt uit een 350 jaar oud gewelf. Terwijl de moordlustige zombies hun op de hielen zitten moeten Andy en Terry een heel bejaardentehuis helpen ontsnappen en weg zien te komen met de buit.

Naast bovengenoemde acteurs geven ook Michelle ‘Bionic Woman’ Ryan en en Richard ‘The Good Life’ Briers acte de présence. Het script is o.a. van James Moran (Severance, Torchwood), de regie is in handen van Matthias Hoene.

Cockneys vs Zombies zal vertoond worden tijdens het Fantastic Fest dat van 20 tot 27 september plaats vindt in Austin (VS). Over een release in Nederland is nog niets bekend.

Meld je aan op onze weekendnieuwsbrief
Krijg elk weekend een overzicht van het laatste horrornieuws!
Je kunt je elk moment afmelden