Recensie: Coffin (Kipp Trible en Derrik Wingo, 2012)

Een man en een vrouw worden wakker en beseffen al snel dat ze zijn opgesloten in een soort doodskist en levend zijn begraven. Als ze een zaklamp vinden en merken dat ze worden gefilmd is het al snel duidelijk dat iemand iets met ze van plan is. Ze vinden op dat moment ook een brief waarin te lezen valt dat maar een man hun kan redden en laat dat nu net de echtgenoot van de vrouw zijn!

Coffin wil gelijk al duidelijk maken dat wanneer je vreemd gaat, je altijd een keer moet boeten voor je zonden. Als de echtgenoot bezoek krijgt van een gemaskerde man, is het al snel duidelijk dat er meer aan de hand is dan iemand die wil moorden en een spelletje wil spelen.

Helaas wordt Coffin nergens spannend. Geen enkel druppeltje bloed vloeit er tijdens de film. Daarom zou deze film eigenlijk geen horror mogen heten, en is de film eigenlijk wat mistplaatst op de website van De Nachtvlinders. Ik had continue het gevoel dat ik naar een lange aflevering van Law & Order of CSI zat te kijken.

Coffin kent drie verhaallijnen, het stel in de kist, de echtgenoot met de dader en twee rechercheurs die proberen de vermissing van de man en vrouw op te lossen en daarnaast continue aan het ruzieën zijn met elkaar. Dat het stel binnen 75 minuten zonder zuurstof komt te zitten wordt na 30 minuten al gelijk overboord gegooid aangezien ze een gat weten te maken in de kist, waaruit blijkt dat ze niet eens diep onder de grond liggen… Daar gaat de spanning! Jammer, want door het geswitch tussen de drie verhaallijnen is het sowieso al moeilijk om echt de spanning goed op te bouwen, zonder de tijdsdruk is deze al helemaal verdwenen. Daarna kabbelt de film rustig aan richting de finale waar je de twist al heel ver vantevoren ziet aankomen.

Coffin zou een toffe aflevering zijn in een crime scene tv-serie. Maar als film weet hij helaas niet genoeg te boeien.

Waardering: 2 / 5 sterren      

Koop de dvd ‘Coffin’ nu bij Bol.com.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer