- advertentie -

Comicrecensie: Zeven Overlevenden (Luca Blengino)

cover-Zeven-08-Overlevenden

In de stripboekenreeks Zeven staan in elk afzonderlijk verhaal telkens 7 hoofdrolspelers centraal. Elk van de stripboeken wordt geproduceerd door een ander team van tekenaars en schrijvers. Zeven overlevenden is de eerste uitgave van de tweede reeks van de serie. Het is geschreven door Luca Blengino (Sam & Twitch, Casus) en getekend door Pieter Denys.

In Zeven overlevenden komen zeven personages vanuit een sneeuwstorm in de Franse Alpen een tunnel binnengereden. Al snel blijkt dat de tunnel niet helemaal is wat het lijkt. Hij is lang, erg lang. Ook beginnen de verschillende automobilisten dingen te zien. Ze worden geconfronteerd met hun angsten, hun verleden.

Het duurt niet heel lang voordat de verschillende reizigers met elkaar in aanraking komen. Er is een neuroloog met z’n overspelige vrouw en z’n broer, een drugsdealer en een junkie, een politie agent en een rare man met autopech. De spanningen lopen al snel op, niet alleen omdat de persoonlijkheden botsen, maar ook omdat naarmate de tijd vordert, er nog steeds geen einde komt aan de mysterieuze tunnel.

Dit moddert zo wat door, afgewisseld met flashbacks uit de levens van de verschillende karakters, totdat ze geconfronteerd worden met een man die weet wat er aan de hand is. Ze zitten opgesloten, er is geen uitweg en, ze zijn niet alleen…

De illustraties zijn mooi uitgewerkt door Denys. Met volle kleuren en een flinke dosis detail is het geheel goed te interpreteren. De schrijfstijl van Blengino vult het kijkplezier goed aan met een mysterieuze opbouw van het verhaal, afgewisseld met korte fragmenten die vanuit het niets lijken te vallen. Hierdoor blijft het verhaal intrigeren tot het eind.


Waardering: 3.5 / 5 sterren      

Zeven overlevenden is een hardcover comic uitgegeven door Silvester Strips. Het telt 64 bladzijden, is in het Nederlands verkrijgbaar en kost € 18,95 (ISBN 978-90-5885-765-1).

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Recensie: ‘The Order’ (Netflix, 2019)

De nieuwe Netflix-serie The Order is vooral een experimentele serie is. Het is een mix van spanning, liefde en…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…