Comic classics: Creepy Archives #14 en Eerie Archives #11

Creepy Archives #14 cover
Als je zin hebt in wat old-school horror, dan zijn deze twee titels misschien perfect voor je: Creepy en Eerie. Deze twee horror comic tijdschriften zagen in de jaren 60 voor het eerst het daglicht en beiden hebben gelopen tot het begin van de jaren 80, bijna 20 jaar in totaal. In 2007 en 2009 zijn respectievelijk Eerie en Creepy weer op de markt gebracht, maar nu als gebundelde archieven met de oude tijdschriften.

Elk van de archives bestaat uit 5 issues. Creepy Archives #14 bestaat uit de nummers 64 t/m 68, oftewel, de issues van augustus 1974 t/m januari 1975. Eerie Archives #11 heeft de nummers 52-55, november 1973 t/m maart 1974. De horror is wat je er van zou verwachten, jaren 60/70 horror. Creepy heeft allemaal korte verhalen, bij Eerie zijn het doorlopende verhalen. Daarnaast zijn het reprints van de originele uitgaves, oftewel, het is grotendeels zwart-wit, maar de verhalen die wel in kleur zijn, zijn dan ook heerlijk jaren ’70 fel. Wat ik zelf het leukste vind: de originele advertenties zitten er ook in.

De genres van de verhalen lopen heel erg uiteen, het ene verhaal is een western, de ander weer scifi. Daarnaast is er ook veel afwisseling in het onderwerp van de verhalen, waar de een over een raar monster gaat, gaat de volgende over zombies en weer een ander over weerwolven. Tot slot hebben zowel de Creepy Archives #14 als de Eerie Archives #11 een complete kerstspecial.

Deze twee bundelingen van de originele comics zijn erg leuk als je hier van houdt. Er is een hoop om van te genieten. Eerie Archives #11 heeft er zelfs een doe-het-zelf weerwolvenbordspel bij zitten.  Aan de andere kant, als je het niet zo hebt op zwart-wit comics, of oude comics, dan zou ik hier niet aan beginnen. Het is dan leuk om een keertje te bekijken, maar daar houdt het ook mee op.

Eerie Archives #11 komt uit op 26 september 2012, Creepy Archives #14 op 17 oktober 2012. Ze zullen elk $49.99 gaan kosten. Uitgeverij: Dark Horse Comics.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 Reacties
 1. Martijn zegt

  Die zijn wel behoorlijk aan de prijs dan! Wel een heerlijke cover.

  1. Frank Mulder zegt

   Ik neem aan dat het flink dikke bundels zijn, hoeveel pagina’s zijn de Archives?

 2. Max Jensch zegt

  Creepy Archives heeft 284 pagina’s, Eerie Archives 265, beide incl. cover.

  Vind ze ook aan de dure kant, maar het zijn wel klassiekers voor hen die ze vroeger lazen 😉

 3. Martijn zegt

  Ik heb ze vroeger nooit gelezen maar was wel benieuwd. Maar deze prijzen zijn een beetje teveel voor mij. Misschien komen ze ook digitaal uit.

 4. Remko Schedel zegt

  $50 is duur, maar qua horrorverhalen zijn Creepy, Eerie en Tales from the Crypt wel top notch als je van old school horror comics houdt

  Ik heb zelf een Creepy #63 uit 1974 (de eerste in kleur!) ingelijst in de hal hangen.
  In dit nummer staat het verhaal Jenifer, dat verfilmd is voor de horrorreeks Masters of Horror

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer