Film & TV | Games | Boeken & Comics

David Cronenberg en Sam Raimi werken aan nieuwe TV-Serie

Regisseur David Cronenberg, bekend van eXistenZ, Videodrome en The Fly, werkt aan een nieuwe TV-Serie genaamd Knifeman. Cronenberg zal de pilot voor zijn rekening nemen en zal verder optreden als uitvoerend producent. Sam Raimi (Evil Dead) zal de film mede produceren. Cronenberg heeft overigens in het verleden al eens vaker afleveringen van diversen TV-series opgenomen. Zo regisseerde hij onder andere een aflevering van de Friday the 13th-serie.

Knifeman is gebaseerd op de biografie van John Hunter geschreven door Wendy Moore. Hunter is een radicale en zelf-opgeleide chirurg uit de 18e eeuw, die er een nogal extravagante en onorthodoxe manier van werken op nahield. Hunter stond in die tijd bekend als een chirurg die gebruik maakte van allerlei vergaande expirimenten en was zijn tijd ver vooruit.

De verwachting is dat de TV-serie meer een drama zal worden dan een horrorserie. Maar toch, gezien de reputatie van Cronenberg en die van Raimi, zal de serie controversionele onderwerpen niet uit de weg gaan.

 
Knifeman wordt geschreven door Rolin Jones (Friday Night Lights, Weeds) en Ron Fitzgerald (Friday Night Lights).

Meld je aan op onze weekendnieuwsbrief
Krijg elk weekend een overzicht van het laatste horrornieuws!
Je kunt je elk moment afmelden