In mei het zesde seizoen van Dexter op Nederland 3

dexter seizoen 6Vanaf vanavond kan u op Nederland 3 terecht voor het zesde seizoen van Dexter. Deze keer raakt onze favoriete seriemoordenaar helemaal in de ban van religie. Het zesde seizoen was eerder te zien bij de digitale zender 13th Street.

Alles begint wanneer Dexter zijn zoontje Harrison wilt inschrijven op een katholieke kleuterschool. Hij ontdekt de kracht van het geloof en komt zo terecht bij Brother Sam, een voormalige crimineel die een nieuw leven als pastoor is begonnen. Aanvankelijk is Dexter sceptisch over deze transformatie, maar het lijkt of Sam echt is bekeerd. Daarnaast wordt het Miami Metro Homicide-bureau opgeschrikt door een aantal moorden die geïnspireerd lijken te zijn op de verhalen in het boek der Openbaringen van de bijbel. De dader lijkt het einde van de wereld te willen bespoedigen en laat allerlei boodschappen na die wijzen op de Apocalyps, de vier Ruiters en Alfa en Omega. Wat Dexter en het team niet weet is dat het eigenlijk gaat over een duivels duo van een professor en een student.

Ondertussen leren we in dit zesde seizoen dat het huwelijk tussen LaGuerta en Batista voorbij is. LaGuerta wordt benoemd tot kapitein, terwijl Batista voorlopig het hoofd van Miami Metro wordt. Maar wanneer Debra Morgan onverwacht de heldin van de dag wordt na een schietpartij in een restaurant, wordt zij benoemd tot vast hoofd van het departement. Dit zorgt voor een reeks wrijvingen tussen LaGuerta en Batista. Maar ook tussen Debra en Quinn loopt het verkeerd af, wanneer zij niet wilt ingaan op zijn huwelijksaanzoek. Terwijl Debra ook af te rekenen krijgt met de druk en verantwoordelijkheden van haar nieuwe job, duikt Quinn in het barleven en de one-night-stands.

Gastrollen dit seizoen zijn er voor Colin Hanks, Def Mos, Edward James Olmos, Molly Parker en Aimee Garcia.

Ondanks het feit dat de show volgens vele critici heel wat van zijn pluimen verloren is en ze dit zesde seizoen het minst goede seizoen tot op heden vinden, had dit weinig weerslag op de kijkcijfers. Integendeel zelfs, de show was in zijn zesde seizoen zelfs populairder dan ooit bij Showtime. Qua live-kijkcijfers klom de reeks tot 2 miljoen kijkers, maar met herhalingen en on demand klommen de cijfers boven de 5 miljoen voor de zender (de reeks was ook de meest illegaal gedownloade serie van 2011). Dat zorgde ervoor dat de reeks van de zender te horen kreeg dat het nog twee seizoenen verder mag gaan. In die laatste twee seizoenen wordt wel het eindspel ingezet voor Dexter. In de laatste aflevering van dit zesde seizoen wordt duidelijk welke richting het verhaal zal opgaan in zijn laatste twee seizoenen.

Niet op Uitzending Gemist
Het zesde seizoen van Dexter start vanavond op Nederland 3 omstreeks 22u25. Vanaf morgen is er elke dag een nieuwe aflevering rond 23u. Alleen zaterdag is er geen aflevering en op zondag wordt de reeks uitgezonden om 22u25. In tegenstelling tot vorige jaren zal de aflevering nadien niet meer te zien zijn op de site van VPRO of via Uitzending Gemist. Dit is een gevolg van een besluit van de regering, omdat de reeks niet geschikt gevonden wordt voor kijkers jonger dan 16 jaar, mag de Publieke Omroep de reeks niet meer aanbieden via het internet. De dvd-box van het zesde seizoen wordt midden augustus verwacht.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer