Film & TV | Games | Boeken & Comics

Eerste trailer World War Z

Het boek World War Z: An Oral History of the Zombie War (2006)van Max Brooks is een bundeling van verhalen van overlevenden tijdens een inmiddels 10 jaren durende zombie-oorlog. In 2007 kocht Brad Pitt de filmrechten en samen met Paramount werd begonnen aan het project. De regie is in handen van Marc Forster en naast Brad Pitt spelen onder andere Eric West, Matthew Fox, David Morse. James Badge Dale, Mireille Enos, David Andrews en Michiel Huisman mee.

De productie verliep niet heel soepel, maar de filmstudio verdubbelde het budget en hoopte dat World War Z deze zomer in de bioscoop zou gaan draaien, dat verschoof naar december en inmiddels staat de release op papier voor 20 juni 2013.

Veel details zijn er niet over de inhoud van de film en hoeverre deze trouw blijft aan het boek.
De film draait om Gerry Lane (Brad Pitt), vertegenwoordiger/journalist van de Verenigde Naties, die de wereld afreist om overlevenden van deze ontluikende zombie-pandemie te redden. Er woedt een strijd tegen de klok om het groeiende leger aan zombies een halt toe te roepen, maar ze werpen hele legers en overheden zonder moeite omver en de mensheid dreigt te decimeren.