Halloween: Creëer je eigen enge gerechten


Gerechten die gemaakt worden met Halloween kunnen er mooi, maar juist ook walgelijk uitzien. De kunst daarvan is puur, om het maar zo eng mogelijk te maken. De meest algemene Halloweengerechten zijn wel die met pompoen, omdat de pompoen gezien wordt als het meest bekende gezicht van Halloween. Met pompoen kunt je van allerlei gerechten maken, van een gerecht op basis van rijst, aangemaakt met groenten en kaas tot een pompoentaart. De pompoen wordt dan uitgehold en er wordt met een mes een gezicht in gekerfd. Deze pompoen wordt dan traditiegetrouw gebruikt als lantaarn.

Naast de pompoen kun je ook veel andere enge gerechten maken van diverse etenswaren. Hier volgen een aantal tips om van basisingrediënten een huiveringwekkend gerecht te maken.

Afgehakte vingers

Ook is er een gemakkelijk recept om vingers te maken.

Ingredienten
¾ kop suiker, 1 theelepel vanille extract, ¾ kop bloem, 1 kop amandelmeel, 2 eetlepels gesneden amandelen, groene of bruine kleurstof (voor voedsel)

Meng roomboter met suiker en vanille extract. Voeg er een beetje kleurstof toe om het effect extra walgelijk te maken. Voeg dan de amandelmeel en bloem toe, ¼ kop per keer. Kneed het mengsel zo nodig. Verdeel dan het meel in 16 stukken in de vorm van vingers. Met een mes kun je knokkels en de plek waar de nagel moet zitten snijden. Als nagel breng je op elke vinger een gesneden amandel aan. Laat in de oven op 350 graden in 10 minuten gaar bakken.

–       Voor het maken van een hart gebruik je geklonterde gelatine in een rechthoekige cakevorm. En leg het dan op een stuk waspapier. Snij het stuk doormidden en maak er met een scherp mes een anatomisch correct menselijk hart van.
–       Gepelde druiven, kleine gekookte eieren of een bepaald soort olijven kunnen als ogen dienen. Ook kun je bolletjes vanille ijs scheppen en even hard laten worden in de vriezer. Daarna een koffieboon als pupil en artistiek overgieten met blauwe en rode saus als adertjes.
–       Als vingernagels kun je pompoenzaden of amandelen gebruiken. De drap die meekomt met de pompoenzaden kan mooi als slijm voor het één of ander dienen.
–       Voor het namaken van wormen, gebruik je wormen van gelatine of pasta (bijvoorbeeld Bucatini, een dikke vorm van spaghetti).
–       Om een willekeurig orgaan te creëren, meng je bloem met pindakaas. Daarna kun je de massa vormen naar de orgaan van je keuze. Voor het maken van nieren kun je gepelde delen van een sinaasappel gebruiken.
–       Wanneer je een bot wil namaken. Koop er eentje bij een dierenspeciaalzaak en giet er plantaardige olie over.

Recept 2:: Gebraden hersenen

1 reactie
  1. Don Julio zegt

    Dat ziet er cool uit. En zal vast lekker smaken :-). Meer tips over eetbare afgescheurde ledematen kun je ook vinden in “The Zombie Cookbook (The Vampire Zombie Werewolf Cookoff Cookbook)“.

En wat vind jij?

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.