Film & TV | Games | Boeken & Comics

Heksenplaatjes van The Lords of Salem

Rob Zombie is op dit moment de laatste hand aan het leggen aan zijn nieuwe film The Lords of Salem. Na twee Halloween-films komt hij eindelijk weer met een film waar hij zelf verantwoordelijk is voor het script.

Zojuist heeft Rob Zombie via zijn eigen website enkele stills naar buiten gebracht die alvast een goede sfeerimpressie weergeven van The Lords of Salem. Op de foto’s zijn enkele hoofdpersonen te zien. Op deze foto’s zijn nu ook de heksen voor het eerst te zien. Rob Zombie’s gitarist John 5 is nu de filmsoundtrack aan het componeren, daarom verwacht ik dat een teasertrailer niet heel lang meer opzich laat wachten.

Als een lokaal radiostation in Salem op een dag een mysterieuze houten kist ontvangt met daarin een vinyl plaat verwacht de lokale DJ dat dit een actie is van een nieuwe band die op deze manier aandacht probeert te krijgen voor wat airplay. ‘A Gift from the Lords’ staat erbij vermeld. Als Heidi (de DJ)  de plaat afspeelt, speelt deze achterwaarts af! Heidi krijgt een traumatische flashback uit het verleden en heeft geen idee wat dit betekent.

Niet veel later draait haar collega DJ de plaat nogmaals en nu speelt de LP wel normaal af. Het nummer wordt in een zeer korte tijd een enorme hit bij de luisteraars. De volgende dag ontvangt het DJ team nog een houten kist, met dit keer posters en tickets voor het optreden van The Lords. Al snel blijkt dat deze Lords of Salem niet terug keren voor een reünie, maar voor dood en verderf!

Rob Zombie staat ondertussen bekend dat hij vaak gebruikt maakt van dezelfde acteurs in zijn films. Deze keer zien we Sid Haig (House of 1000 Corpses, The Devil’s Rejects) terug. Maar ook Michael Berryman (The Devils Rejects, The Hills Have Eyes), Ken Foree (The Devils Rejects, Dawn of the Dead) en Udo Kier (Shadow of the Vampire, Susperia).

Een releasedatum is nog niet bekend, maar waarschijnlijk komt The Lords of Salem ergens eind van dit jaar uit.