- advertentie -

Interactief Frankenweenie setbezoek

Disney heeft de eerste van drie interactieve 360° video’s online gezet waarbij je als bezoeker over de set van Tim Burtons Frankenweenie kan struinen. Geinig is dat nu blijkt dat deze stop-motion film van Burton- net als eerder al zijn ‘gewone’ speelfilm Sleepy Hollow – een Nederlands tintje heeft. Het eerste, door producent Allison Abbate aan elkaar gebabbelde, setbezoekfilmpje laat zien dat de film zich in het plaatsje New Holland afspeelt en daar vieren ze jaarlijks het zogenaamde ‘Dutch Day’. Klik als je de 360° video van het setbezoek bekijkt op de vlag die in beeld komt en je ziet een plaatje van de Dutch Day viering. Er zijn overigens meerdere items aan te klikken, waarna je de trailer of fotomateriaal plus additionele info te zien krijgt.

Klik op de afbeelding om naar de setbezoekpagina van Disney te gaan.

Als gezegd, dit is de eerste. Na deze interactieve 360° video moeten er nog twee online gaan verschijnen de komende weken. Frankenweenie gaat over het jongetje Victor, wiens hondje Sparky na en aanrijding overlijdt. Geïnspireerd door een biologieles op school probeert Victor zijn trouwe viervoeter weer tot leven te wekken. En ja, dat lukt hem… Winona Ryder, Catherine O’Hara, Martin Short en Martin Landau verzorgen enkele stemmen. De film (in 3D) zal vanaf 18 oktober in de Nederlandse bioscopen draaien.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Recensie: ‘The Order’ (Netflix, 2019)

De nieuwe Netflix-serie The Order is vooral een experimentele serie is. Het is een mix van spanning, liefde en…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…