Film & TV | Games | Boeken & Comics

Jubileumeditie Spawn knipoogt naar The Walking Dead

Morgen komt de 222ste editie uit van de comic Spawn, iets meer dan 20 jaar na de eerste verschijning van hoofdkarakter Albert “Al” Francis Simmons in de comic Malibu Sun #13. In dezelfde maand (mei 1992) kreeg Spawn een eigen comicreeks.

Bedenker Todd McFarlane tekende eerder van onder andere Marvels Spider-Man. Bij Marvel gold het beleid dat alle creaties eigendom zijn van de uitgever en de bedenker geen rechten heeft over zijn werk, Todd McFarlane richtte daarom samen met Jim Lee (van X-Men), Rob Liefeld (X-Force), Marc Silvestri (Wolverine), Erik Larsen (The Amazing Spider-Man), Jim Valentino (Guardians of the Galaxy) Image Comics op, een uitgever dat behalve zijn eigen logo en merknaam geen rechten claimt over de creaties. Spawn was een van de eerste titels bij Image.

Spawn gaat over een man (Al Simmons) die wordt vermoord op een militaire missie, maar van Malebolgia (een soort van satan) een aanbod krijgt: Al mag nog één keer zijn vrouw zien, maar in ruil daarvoor wordt hij de Hellspawn, de aanvoerder van het leger van de hel. Getormenteerd, verminkt en altijd in pijn, komt Simmons er achter dat zijn vrouw hertrouwd is. Na dit trauma leeft Spawn tussen hemel en hel, met de moeilijke keuze of hij Malebolgia meehelpt, of niet.

Voor de cover van 222ste editie tekende Todd McFarlane de eerste editie van een comic na welke sinds 2003 ook bij Image wordt uitgegeven: Robert Kirkmans The Walking Dead:

Ben jij of ken jij iemand met een passie voor horror en comics? Dan zoeken we jou!