Kort verhaal: Darkwood – Raymond Mennes

“We zijn er bijna” riep Jake naar de achterbank vanachter het stuur van zijn oude Ford Mustang.
Jake was in het gezelschap van zijn drie beste vrienden, Darryl in de bijrijderstoel, Damian en Joey op de achterbank.
Een paar maanden geleden had Jake beloofd dat als hij zijn Mustang eenmaal gekocht had dat hij dan samen met zijn vrienden een roadtrip naar Amerika zou maken.
Hier zaten ze dan dacht Jake bij zichzelf. Doelloos op een roadtrip.
Er was niet echt iets dat ze echt wouden zien, alleen wouden ze weten of Darkwood echt bestond. Ze hadden hier ooit iets over gelezen dat zo bizar was, dat ze er wel eens met eigen ogen zouden willen rondkijken.

Volgens het artikel Dat hij en zijn vrienden over dit spookstadje hadden gelezen, zou het niet al te lang geleden zomaar ineens verlaten zijn door haar inwoners. Er zouden niet erg veel huizen staan, misschien een stuk of veertig, maar wel ieder vrijstaand en erg ruimtelijk.
In het centrum van dit mijndorpje zou een groot hotel staan. Deze zag er luguber uit en een afbeelding van dit hotel was de enige afbeelding dat bij het korte artikel was.

Darryl deed een opleiding als schrijver aan een universiteit. Hij schreef vaak over dit soort bizarre dingen en zocht ze dan ook het liefst tot op de bodem uit. Ergens had hij dit artikel zien staan op een vreemde site. Maar voor de rest leek het alsof de rest van de informatie verborgen werd gehouden om geen mensen aan te trekken.

“Zijn we er eindelijk?” zei Damian die zijn ogen nog maar net wist open te houden.
“Ja” antwoorden Jake, “en het werd eens tijd ook”.
Vijftien minuten later reden de vier vrienden opeens het dorpje in, vanaf een lange eenzame woestijnweg die abrupt eindigden in het dorpje.
Ze zagen het bordje met Darkwood erop langs de weg staan. Het was verroest en verwaarloosd. De jongens keken vol bewondering naar het bordje en dachten eigenlijk allemaal hetzelfde. Ze hadden er alles behalve een goed gevoel bij.

De vier vrienden besloten in het verlaten hotel te gaan overnachten, dat er aan de binnenkant nog perfect uitzag, alsof het helemaal nooit verlaten was. De heren gingen naar de bovenste verdieping waar de suites waren. Als ze toch niet hoefden te betalen konden ze het er net zo goed meteen van nemen. “Is dat nou die mijn?” zei Joey tegen zijn vrienden terwijl hij uit het levensgrote panoramaraam naar het uitzicht keek. Toen zijn vrienden kwamen kijken zagen ze inderdaad, op niet al te grote afstand buiten het dorpje de mijn. Alleen al het gezicht van de mijningang liet de koude rillingen over hun rug lopen. Na elkaar bang gemaakt te hebben met allerlei horrorscenario’s over de mijn, besloten zij naar bed te gaan.
“Nou ik zie jullie morgenochtend, als we niet allemaal als sneeuw voor de zon verdwijnen vannacht!” Zei Darryl onder het mom van een grapje. Maar eigenlijk kon niemand er echt de humor van inzien.

Ineens schrikt Jake wakker uit zijn slaap. Hij kon de scenario’s die ze die avond besproken hadden maar niet uit zijn hoofd krijgen. Hij keek om zich heen en zag dat Damian zijn slaapplaats verlaten was en er een poel van bloed lag alsof er een stuk vee geslacht was.
In paniek maakte hij Joey en Darryl wakker. Die wat geïrriteerd wakker werden. Maar dat maakte al snel plaats voor angst toen ze het bed van Damian zagen.
Toen ze de deur van hun kamer open trokken zagen ze een spoor van bloeddruppels door de gang lopen. “Het lijdt naar het trappenhuis” zei Jake. Eenmaal beneden in de lobby aangekomen zagen ze dat het hele dorp in mist bedekt was. Toch besloten ze het spoor te volgen dat door de schuifdeuren naar buiten liep. Ineens stond het angstzweet bij Joey op zijn rug. “Stom, dat we dit niet eerder zagen. Hoe konden we zo naïef zijn.” riep hij ineens.
“Hoe bedoel je?” antwoordde Jake. “Hoe kunnen de schuifdeuren het nog doen, hoe kan er überhaupt nog stroom in dit kut dorp zijn als het zogenaamd allemaal verlaten is hier!”.
De andere twee jongens waren akelig stil. Ze hadden hier eigenlijk niet eens over nagedacht.
Jake begon langzaam aan door te draaien. “ik weet niet wat jullie doen, maar ik ga Damian zoeken, ik laat hem niet achter. “Ik blijf hier, ik heb hier teveel films voor gezien” zei Darryl.
De andere twee jongens lieten in hun paniek zonder na te denken Darryl achter in de lobby..

Door de schuifdeuren werd het bloedspoor vergezeld met twee smalle sleepsporen vlak naast elkaar, alsof Damian aan zijn armen was meegesleurd en zijn hielen door het zand gesleept hadden. Uiteindelijk bracht het spoor Jake en Joey naar de ingang van de mijn, die hun de vorige dag al een eng gevoel gaf. Toch gingen de heren zonder enige twijfel naar binnen en waren ze vastberaden hun vriend terug te vinden.
Na gedurende een kwartier gelopen te hebben, wat een eeuwigheid leek, troffen ze een grote open ruimte aan. In de kamer hingen aan weerskanten twee aangestoken fakkels. Ze wisten dat er iemand in de buurt moest zijn, en dat het dorp lang niet zo verlaten was als Darryl hun verteld had. Er stond een oud bureau in het midden van de kamer met op een hoek van het blad een brandende kaars. Precies tegenover hun, aan de overkant van de ruimte liep de gang weer verder. Jake en Joey keken elkaar aan. Jake bespeurde enkele sporen van twijfel in de ogen van zijn vriend. “We moeten” zei Jake. “hij had hetzelfde voor ons gedaan”. Joey stemde in, en ze liepen door de ruimte langs het bureau. Ineens stond Jake stil. “Dit is Damian zijn telefoon.” zei hij, terwijl hij hem van de tafel afpakte en het aan Joey liet zien.

Ineens hoorden ze zware voetstappen de ruimte naderen vanuit de gang die zij eigenlijk in wilde gaan. Midden in de kamer stonden zij met zijn tweeën aan de grond genageld. Hoe hard ze ook probeerde, er was geen beweging in hun benen te krijgen. Op De grens van de verlichte kamer en de pikzwarte gang stopte de voetstappen. Jake en Joey slikte, en in de stilte die viel was hun bonkende hart het enige dat ze nog hoorde.
Na enkele minuten zei een diepe zware stem vanuit het donker gat: “is dit soms wat jullie zoeken?”. Vervolgens gooide iets of iemand het levenloze lijk van Damian de kamer in.
Het was zo gruwelijk om te zien dat, de jongens ineens los kwamen uit hun trance, en ze zo hard als ze konden dezelfde weg terug renden als dat ze de grot ingekomen waren.

Eenmaal buiten gekomen, stond Darryl voor de ingang van de mijn. Hij zat achter het stuur van de mustang. Jake en Joey sprongen op de achterbank en Darryl reed met plankgas het dorp uit. “Wat gebeurde daar binnen.” zei hij. “Hij is dood!” schreeuwde Joey. “Hij is fucking dood”. Ondertussen zag Jake hoe achterlijk hard Darryl reed terwijl het hartstikke mistig was en hij merendeels met zijn hoofd achterom zat omdat hij alles van het verhaal wou weten. “Let nou op die weg, Idioot!” zei Jake boos.”dalijk zijn we er allemaal geweest!”

Met dat Darryl zijn hoofd weer naar de weg draaide zagen ze dat het lijk van Damian ineens midden op de weg was. Uit reactie gooide Damian het stuur radicaal om, waardoor hij nu met een noodgang in de berm naast het asfalt reed. Nog voor dat hij de kans krijg terug de weg op de sturen, kwam er een reclameboord uit de mist tevoorschijn. De auto ging er dwars door heen kwam na twee keer over de kop geslagen te zijn ondersteboven neer, en kwam in het midden van de weg tot stilstand.

Joey en Jake overleefde het, en zagen hoe Darryl op de weg lag, in een toestand die niet veel verschilde van de dood. “Ik zit vast” zei Jake. Toen hij opzij keek zag hij dat Joey ook geen kant op kon. Opeens hoorden ze dezelfde voetstappen naderen, die ze ook in de grot hoorde. Ze keken elkaar aan en vreesde allebei het ergste…

Darkwood is geschreven door Raymond Mennes, vanaf zijn tiende helemaal weg van horrorfilms en van alle subgenres hiervan. Een paar jaar geleden is hij begonnen met schrijven van horrorverhalen. Raymond is erg benieuwd naar jullie reactie op het korte horrorverhaal Darkwood, dus geef hieronder je mening.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
 1. Arne zegt

  Spannend verhaal, alleen spijtig dat het zo vroeg al eindigd

  1. Raymond mennes zegt

   Dankjewel man, zo er graag wat meer willen maken.
   Maar volgens mij zijn de kort verhalen hier niet heel erg actief meer.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Halloween 2019: feesten, evenementen en horrormarathons

7 leuke Halloween-activiteiten 2019

Halloween begint echt in te burgeren in Nederland. Grote pretparken pakken uit, etalages van winkels worden versiert en alle tv-zenders zenden griezelige programma's uit. Er zijn inmiddels vele Halloween-activiteiten in Nederland, we lichten er 7 voor je uit.
Lees meer...

Vier Halloween 2019 in deze 8 pretparken

De populariteit van Halloween in pretparken blijft toenemen. Behalve de griezelige aankleding, spookhuizen en scarezones is het ook dé mogelijkheid om de achtbanen in het donker te beleven!
Lees meer...

Halloween steeds uitbundiger gevierd in Nederland

De meeste Nederlanders vieren Halloween. Dit blijkt ons onderzoek in samenwerking met Stadshart Zoetermeer – dé Halloweenstad van Nederland. Ruim 70% van de respondenten staat stil bij dit van oorsprong Keltische griezelfeest.
Lees meer...

Deze 5 Halloweenfeesten pakken flink uit!

Iedere kroeg of club organiseert wel een feestje met Halloween, maar welke pakken er echt uit? We gaan alleen voor de échte Halloweenfeesten.
Lees meer...

5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers (Halloween 2019)

Een avondje horrorfilms kijken is niet meer genoeg voor echte thrillseekers en ook dit jaar valt er weer genoeg te beleven voor, tijdens en ná Halloween.
Lees meer...

Maar wat is Halloween eigenlijk?

31 oktober is het Halloween of eigenlijk All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen. Halloween is een samensmelting van diverse gebruiken en geloven.
Lees meer...

Vijf ‘Last Minute’ Halloweenkostuums

Je kent het misschien wel,  je hebt kaartjes voor een Halloweenfeest en enorme zin om te gaan maar niet zoveel tijd en geld om aan een kostuum te besteden.
Lees meer...

Hoe maak je jouw eigen Halloween-pompoen?

Handleiding: Maak je eigen Halloween Pompoen! Heb jij al een pompoen versierd of wil je dat wel doen maar weet je niet zo goed hoe?
Lees meer...

Kort Verhaal: Happy Halloween door Hanneke Boon

Greg trok zijn vest naar beneden. Aandachtig keek hij naar zichzelf in de spiegel. ‘Dit kostuum is dom’ dacht hij bij zichzelf.
Lees meer...

Help! Hoe word ik een Zombie in 5 stappen?

Zombies zijn hip, verkleed je als zombie voor Halloween of een zombiewalk. Hoe wordt je een zombie? Tutorial met Zombie-kleding en make-up
Lees meer...

Halloween: kostuums om je te inspireren

Halloween; dat wordt weer griezelen! De ideale gelegenheid om je te verkleden als monster, spook, zombie, vampier of als je beestachtige zelf?
Lees meer...

Dia de los Muertos – de dag van de doden

Dia de los Muertos is een eeuwenoude traditie met rituelen van de inheemse Mexicaanse bevolking die schedels als trofee bewaarde.
Lees meer...

Zo vier je Halloween in Walt Disney World, Orlando!

Halloween ofwel All Hallows' Eve wordt natuurlijk het grootst gevierd in Amerika. Daarom gingen we dit jaar naar Disney Orlando!
Lees meer...

Ben jij klaar voor het Halloweenfeest?

De videoclip Social Mediasochist - Common Shiner biedt inspiratie voor een Halloweenkostuum en brengt je alvast in de feeststemming!
Lees meer...

Halloween: Creëer je eigen enge gerechten

Gerechten die gemaakt worden met Halloween kunnen er mooi, maar juist ook walgelijk uitzien. De kunst daarvan is puur, om het maar zo eng mogelijk te maken.
Lees meer...

Halloween: Pompoenen voor Fashionista’s

Horror-liefhebbende, Halloweenvierende fashionista's kunnen dit jaar in stijl voor de dag komen met pompoenen voorzien van de logo's van luxemerken.
Lees meer...

Kort verhaal: Allerheiligen – Wim Dekens

Het was kwart over tien toen de jonge man naar de ingang van het kleine kerkhof liep. Kort verhaal Allerheiligen van Wim Dekens.
Lees meer...

Top 5: griezelsnoep voor Halloween

Deze week een top 5 met heerlijk griezelige snoepjes!
Lees meer...

Interview met scare actor Shelby Keizer

Overdag normale mensen, 's avonds wezens van de nacht. Wij interviewden één van de scare actors van Haunted Hall: Shelby Keizer.
Lees meer...

Tover je woning om in een spookhuis

Op zoek naar originele Halloween-decoraties? Met de ‘digital decorations’ van AtmosFX verander je je woning met een druk op de knop in een spookhuis. AtmosFX levert animaties en films die kunnen worden afgespeeld op je televisie en computer, maar die je ook kunt projecteren. AtmosFX levert desgewenst speciale schermen waarop je de…
Lees meer...

Maak je Halloweenkostuum compleet met deze maskers

Met een Halloween-masker maak je jouw kostuum echt af. Wij geven je 5 ideeēn om er fantastisch uit te zien op het Halloweenfeest! En 15% korting!
Lees meer...

Halloween-filmtips

Top 5 filmtips om met Halloween te kijken

Afgelopen tijd hebben De Nachtvlinders hevig gediscussieerd over welke vijf horrorfilms je met Halloween moet kijken, dit is onze tip 5:
Lees meer...

Halloween Horror Top 25 van de jaren ’10 – Deel 1

Wat zijn de 25 beste horrorfilms van dit decennium? Midnight Movie Reviewer Dennis Alink bespreekt nummers 25 t/m 21 van deze Halloweenlijst.
Lees meer...

Top 5 sfeervolle Halloweenfilms

Vandaag, 31 oktober is het dan Halloween en daarom een Top 5 met, in mijn ogen, de meest sfeervolle Halloweenfilms.
Lees meer...

Korte Halloweenfilms

Halloween parodie van Backstreet Boys “I’ll Kill You That Way”

Slashstreet Boys maken hilarische parodie van "I Want It That Way" speciaal voor Halloween.
Lees meer...

Don’t Do It & Pumpkin Night – 2 korte Halloweenfilms

Yes, het is Halloween! Twee korte horrorfilms die ons laten zien dat je niet moet spotten met pompoenen. Happy Halloween!
Lees meer...

Downloading And You – Korte Halloweenfilm

Een knappe prestatie op zich, al voor de 13e keer maken Adam Green en Will Barratt een korte film voor Halloween: Downloading And You
Lees meer...

Korte Halloweenfilm: The Trick or Treater (Eric England)

Het is weer bijna Halloween, een stevige en vooral hongerige pompoen speelt de hoofdrol in deze korte horrorfilm The Trick or Treater.
Lees meer...

Korte Halloween-film: Witches Brew

Het lijkt zo’n onschuldig kinderspelletje ‘Witches Brew’, kinderen geven geblindeerd heksenspullen door en ze moeten raden wat het echt is.
Lees meer...

The Killer Choir: Kill the world

Een parodie op het liedje: Michael Jackson- Heal the world
Lees meer...

Monster Problems – korte Halloween-film

Drie monsters zitten achter een jongetje aan in zijn slaapkamer, maar helaas is het jongetje ze telkens te slim af.
Lees meer...

The Green Ruby Pumpkin – korte Halloween film

Wat gebeurt er als je twee special effect meesters een Halloweenfilmpje laat maken? De korte film The Green Ruby Pumpkin is het resultaat van een samenwerking van Miguel Ortega (Thor, 300, Silent Hill) en Tran Ma (Thor, Alice in Wonderland, Transformoers: Dark of the Moon). http://vimeo.com/51358765 De twee hebben veel aandacht gehad voor…
Lees meer...

Korte film: Halloween Hugs (Adam Green, 2013)

Al jaren maakt filmregisseur Adam Green ( Hatchet, Frozen, Holliston) iedere Halloween een korte film met Halloween als thema.
Lees meer...

Happy Tree Friends vieren Halloween: Remains To Be Seen

Wie kent ze niet, de superblije Happy Tree Friends. En natuurlijk vieren ook de Happy Tree Friends Halloween, hoewel vieren misschien niet het juiste woord is...
Lees meer...

The Life and Death of a Pumpkin

Deze korte horrorfilm van Aaron Yonda over het leven van een Halloweenpompoen uit 2006 met de voiceover van Matt Sloan is zowel dramatisch als vermakelijk.
Lees meer...

Korte Halloween-film “The Jester”

The Jester is geregisseerd door Colin Krawchuk en vertelt over een man die op Halloween-avond een goochelaar tegenkomt die wel erg enge trucjes heeft...
Lees meer...

Trick or Treat: Just take one – Halloween Short

Het dilemma voor trick-or-treat met Halloween, wat te doen met een onbeheerde bak met snoep voor een deur met een briefje JUST TAKE ONE... korte film
Lees meer...