Film & TV | Games | Boeken & Comics

Korte Haagse zombiefilm: Polonaise

polonaise“Den Haag 2012. De Gezelligheid is voorbij. Het jachtseizoen is geopend”

Polonaise vertelt het verhaal van Mo, een jonge Marokkaan, die op een dag vol pech onterecht gezien wordt als paria, en vervolgens door een bloeddorstige menigte Hollanders wordt opgejaagd. Als Mo geen kant meer uit kan, krijgt hij hulp uit onverwachte hoek. Maar of Mo daar beter van wordt…

Degenen die dit verhaal onverhoopt niet mee hebben mogen maken, krijgen nú de kans om deze authentiek Haagse horrorkomedie alsnog ‘online’ te bekijken. Na de première van ‘Polonaise’ (maart 2011 in Pathé Buitenhof), heeft deze geëngageerde korte film een tour gemaakt langs diverse (inter)nationale filmfestivals. De regisseurs Gonzalo Fernandez en Jasper Masthoff hebben echter lang uitgekeken naar het moment waarop ze hun korte film aan iedereen konden laten zien.

Dat moment is nu aangebroken! Vanaf vandaag is deze op-en-top Haagse zombiefilm in zijn geheel te zien:
[vimeo 35742786 w=620 h=349]

Deze film is volledig geschoten in Den Haag en mede tot stand kunnen komen door de verenigde krachten van Musicon, de gemeente Den Haag (afd. Cultuur), Fonds 1818, het VSB fonds en de tomeloze inzet van een enorme groep Haagse vrijwilligers. Meer informatie, zoals foto’s van de productie, op polonaisedefilm.nl.

Meld je aan op onze weekendnieuwsbrief
Krijg elk weekend een overzicht van het laatste horrornieuws!
Je kunt je elk moment afmelden