Korte Haagse zombiefilm: Polonaise

polonaise“Den Haag 2012. De Gezelligheid is voorbij. Het jachtseizoen is geopend”

Polonaise vertelt het verhaal van Mo, een jonge Marokkaan, die op een dag vol pech onterecht gezien wordt als paria, en vervolgens door een bloeddorstige menigte Hollanders wordt opgejaagd. Als Mo geen kant meer uit kan, krijgt hij hulp uit onverwachte hoek. Maar of Mo daar beter van wordt…

Degenen die dit verhaal onverhoopt niet mee hebben mogen maken, krijgen nú de kans om deze authentiek Haagse horrorkomedie alsnog ‘online’ te bekijken. Na de première van ‘Polonaise’ (maart 2011 in Pathé Buitenhof), heeft deze geëngageerde korte film een tour gemaakt langs diverse (inter)nationale filmfestivals. De regisseurs Gonzalo Fernandez en Jasper Masthoff hebben echter lang uitgekeken naar het moment waarop ze hun korte film aan iedereen konden laten zien.

Dat moment is nu aangebroken! Vanaf vandaag is deze op-en-top Haagse zombiefilm in zijn geheel te zien:
[vimeo 35742786 w=620 h=349]

Deze film is volledig geschoten in Den Haag en mede tot stand kunnen komen door de verenigde krachten van Musicon, de gemeente Den Haag (afd. Cultuur), Fonds 1818, het VSB fonds en de tomeloze inzet van een enorme groep Haagse vrijwilligers. Meer informatie, zoals foto’s van de productie, op polonaisedefilm.nl.

Spannende boekenweken mei 2019

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 Reacties
 1. Sjors zegt

  Shaun of the Dead meets Braindead meets Den Haag? Gaaf gemaakt 🙂 Eén van de betere korte Nederlandse horrorfilms die ik gezien heb.

 2. Lester Cornfield zegt

  Ziet er inderdaad goed uit.

 3. Chris zegt

  Met het Monster van Laakkwartier als zombie haha.
  Betah dan De Sint, veel beter.

 4. Remko Schedel zegt

  Jammer dat er in zo’n beetje elke Nederlandse film en serie tegenwoordig altijd wel een Mo of een Appie moet zitten, maar dat zal wel mode zijn

  Het voelt daarom alsof je een Nederland 3 telefilm zit te kijken. Met zombies.
  Verder is hij wel goed gemaakt.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer