- advertentie -

Concept Art: Krijgt de Hellraiser reboot eindelijk vorm?

Rond Hellraiser, Clive Barkers horrorklassieker, gaan al jaren remake verhalen, Dimension Films bevestigde deze plannen in 2006, maar het project kwam nooit echt van de grond. Er werd tussendoor nog een lowbudget Hellraiser 9 gemaakt.

Het eerste script voor de reboot van Julien Maury and Alexandre Bustillo (À l’intérieur) is afgeslagen en dat terwijl ze voor 100% gesteund werden door Clive Barker. Even later werd nog een Franse regisseur aangetrokken, Pascal Laugier (Martyrs) zou geen directe remake willen maken, maar voor een origineel en spannend verhaal willen gaan welke wel duidelijk in verbonden aan het boek The Hellbound Heart van Clive Barker, de schrijver reageerde hierop positief. Om onverklaarbare redenen is ook dit niet doorgegaan. De namen van Patrick Lussier en Todd Farmer (My Bloody Valentine 3D en Drive Angry) vielen later ook nog in verband met de remake.

Nu doen er twee nieuwe namen de ronde: Filmmaker Mike Le Han (Mrs Peppercorn’s Magical Reading Room) en Concept Artist Paul Gerrard (Wrath of the Titans en World Invasion: Battle Los Angeles) werken aan een nieuwe Hellraiser-wereld. Die laatste heeft op zijn weblog drie stukken concept art voor de reboot geplaatst en laat erbij weten dat Mike Le Han een teaser heeft geproduceerd, als de teaser klaar is zullen ze de beelden en een eerste draft van het script gaan pitchen bij Dimension Films.En nu maar hopen dat de teaser van het duo binnenkort ook gepubliceerd wordt en dat het geheel het origineel in zijn waarde laat.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

‘The Curse of La Llorona’ heeft connectie met ‘The…

Sinds zijn verschijning in de eerste trailer van The Curse of La Llorona, is het personage van Father Perez…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.