Krijgt Stanley Kubricks The Shining een prequel?

Een terugkeer naar het Overlook Hotel? Wellicht! De L.A. Times meldt vandaag dat er bij filmstudio Warner Bros wordt nagedacht over een prequel op The Shining, de legendarische Stephen King-verfilming uit 1980 van Stanley Kubrick. Hollywood-producent en schrijfter Laeta Kalogridis (Shutter Island, Avatar, Nighwatch) zou betrokken zijn bij dit project.

De film zal zich voornamelijk gaan richten op wat er vooraf gebeurde voordat Jack Torrance (geweldig vertolkt door Jack Nicholson), samen met vrouw en kind, arriveerde in het spookhotel. Wel heeft een woordvoerder van Warner Bros duidelijk laten weten dat alles nog in de kinderschoenen staat en er nog niks is. Mocht de film er uberhaupt ooit komen dan zou dit pas over drie tot vijf jaar zijn.

Stephen King zelf is overigens op dit moment de laatste hand aan het leggen aan een nieuw boek dat zal gaan fungeren als vervolg op The Shining en gaat ‘Dr Sleep‘ heten. Het boek zal gaan over een volwassen Danny Torrance, die door zijn gave van The Shining in contact komt met een twaalf jarig meisje. Dit meisje zal hij moeten redden van een soort sekte of cult, dat een stel moordlustige paranormaal begaafden bijken te zijn.

 
Stanley Kubrick: The Exhibition
Mocht je overigens een liefhebber zijn van Stanley Kubrick en zijn films, er is op dit moment een expositie gaande in het EYE filmmuseum in Amsterdam. Deze expositie bevat o.a. filmprops, foto’s, originele scenario’s, filmbeelden en draaiboeken van al zijn films. De expositie is nog te zien t/m 9 september. Voor meer informatie kun je terecht op: http://www.eyefilm.nl/kubrick

 

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer