Film & TV | Games | Boeken & Comics

Mark Pavia gaat Stephen King anthologie regisseren

Mark Pavia, de regisseur van Stephen King verfilming The Night Flier (1997), gaat opnieuw werk van Stephen King verfilmen, ditmaal in de vorm van een anthologie. Een anthologie is een verzameling korte verhalen in één film, vaak is er een rode draad, zodat de afzonderlijke verhalen één geheel vormen. Voorbeelden van anthologieën zijn The Twilight Zone (1983), Chillerama (2011) en Trick ‘r Treat (2007). Een bekende King anthologie is Cat’s Eye uit 1985, ook verschenen er King verhalen in de anthologieën Creep Show 1 (1982) en Creep Show 2 (1987).

Het is momenteel nog niet officieel bekend welke verhalen er gefilmd gaan worden, al schijnt Pavia op zijn Facebookpagina de nodige hints hebben laten vallen. Uit de hints zou men op kunnen maken dat de verhalen The Monkey en The Reaper’s Image uit Skeleton Crew verfilmd gaan worden. Zeker is in ieder geval wel dat er twee oude en twee recente verhalen worden gekozen.

The Night Flier King Pavia
Voor The Night Flier werkten Pavia en King ook al samen.

 

Pavia bleef na The Night Flier contact houden met King, ze schreven in 2005 zelfs samen een vervolg op The Night Flier genaamd The Night Flier: Fear of Flying (hoogstwaarschijnlijk ook refererend aan King’s eigen vliegangst). Recent kreeg Pavia toestemming van King om het anthologieproject uit te werken, beiden kozen ze twee verhalen uit voor de anthologie.

Mark Pavia heeft het sinds The Night Flier niet gemakkelijk gehad, aanvankelijk was hij betrokken bij de remakes van The Texas Chainsaw Massacre en Dawn Of The Dead, hij maakte echter geen deel uit van de uiteindelijke producties. Ook de definitieve productie van Clive Barker’s The Midnight Meat Train, waarvoor hij de ‘treatment’ schreef, haalde hij niet. Inmiddels gaat het stukken beter; naast de Stephen King anthologie werkt Pavia nu ook aan Sick Nick, een kersthorrorfilm. We houden je op de hoogte.

Meld je aan op onze weekendnieuwsbrief
Krijg elk weekend een overzicht van het laatste horrornieuws!
Je kunt je elk moment afmelden