- advertentie -

Pak de regie en geef bloederige input voor de #nff2012 trailer

Het Nederlands Film Festival vaart al jaren uitstekend mee op alle actuele technologische ontwikkelingen. Vorig jaar nog kon je als publiek zelf meespelen in een online project. Het nieuwste ‘social media filmevenement’ wordt vandaag tussen 18.30 en 22.00 uur gerealiseerd en heet ‘Pak De Regie’.

Het idee is even simpel als geniaal. Er wordt anderhalf uur lang geïmproviseerd gefilmd, waarbij het publiek via Twitter het vervolgtraject kan gaan bepalen. Het verhaal start als volgt: “Thijs wordt wakker in een cel. Hij weet niet hoe hij daar is beland. Waar is hij? Hoe kan hij ontsnappen?”

Dat laatste bepalen de kijkers die het traject ofwel via pakderegie.filmfestival.nl volgen, dan wel via kanaal 12 van UPC. Via Twitter kan je vervolgens de acteurs aanwijzingen geven en ede voortgang van het verhaal bepalen. Van 18.30 uur tot 20.00 uur is de productie live te zien. Tweets met hashtag #nff2012 oefenen directe invloed uit op regisseur Martijn de Jong en de acteurs, waar onder Tygo Gernandt, Halina Reijn, Victor Löw, Hanna Verboom, Gaite Jansen, Egbert-Jan Weeber en Marcel Musters. Om er voor te zorgen dat de boel niet ontspoort, zal de redactie slechts de sterkste suggesties daadwerkelijk in de film doorvoeren. Uit de mooiste scènes van deze live productie wordt de uiteindelijke commercial gemaakt voor de 32e editie van het Nederlands Film Festival, dat van 26 september tot en met 5 oktober plaats vindt.

Bloederige input
Het zou natuurlijk te gek zijn als de film die als thriller gemaakt wordt, gaandeweg wat horrorelementen in zich kan krijgen of dat ‘ie wellicht kan uitgroeien tot een heuse horrorthriller. Gezien de trailer (zie onder) lijken de makers daar ook wel voor open te staan. Dus doe mee en zorg voor wat bloederige input om deze productie een lekker duister randje mee te geven!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Recensie: ‘The Order’ (Netflix, 2019)

De nieuwe Netflix-serie The Order is vooral een experimentele serie is. Het is een mix van spanning, liefde en…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…