- advertentie -

Recensie: Desert Zombies Last Stand (iPhone/iPad)

De stroom games met zombies blijft maar komen in de Apple Appstore en natuurlijk zijn het overgrote deel daarvan schietspellen. Want zombies afknallen is nu éénmaal hot! Desert Zombie Last Stand is één van die vele games en de vraag is of deze game zich weet te onderscheiden.

De eerste beelden van Desert Zombie zagen er veelbelovend uit en gelijk rees de vraag of dit een on railshooter zal worden of dat je daadwerkelijk vrij was om te bewegen en te gaan waar je wil. Gelukkig blijkt dit laatste het geval te zijn, met een grote kanttekening. Desert Zombie Last Stand kent geen verhaal maar dropt je in één van de vier arena’s waarna je zombies neer maait in “waves”. Met andere woorden, je hebt alleen een “survival mode”! En dat vindt ik zelf erg jammer, een game met dit soort graphics komt veel beter uit de verf in combinatie met een spannend verhaal en verschillende levels. Dat dit heel goed mogelijk is gebruikmakend van de unreal engine bewezen eerder al Shadow Gun (met verschrikkelijk mooie graphics en verschillende levels) en Dark Meadow (met een uitstekend verhaal). Nu probeer je slechts “wave” na “wave” op dezelfde plek te overleven om voldoende geld te verdienen en zo het volgende wapen of karakter te kunnen kopen. En dit gaat vrij snel vervelen.

Zoals gezegd zijn de graphics behoorlijk goed voor een iOS game, al hebben we de laatste maanden toch al iets beter gezien. Maar vooral de controls hadden toch wel wat beter gekund. Je bestuurd je karakter met je linker duim en met je rechter duim richt en schiet je. En ook het wisselen van wapens en slaan doe je met je rechter duim. Helaas reageren vooral de dingen die je met je rechter duim bestuurd niet altijd even goed. Zo blijft het schieten nog wel eens doorgaan terwijl je de duim al niet meer op het scherm hebt en blijkt het wisselen van wapens in het heetst van de strijd een behoorlijke opgave.

Echte Zombie-puristen zullen ook wel problemen hebben met de zombies in deze game. Ze zijn namelijk niet alleen snel maar ze gebruiken ook gewoon een raketwerper of machinegeweer, wat het horrorelement van de game niet ten goede komt.

Desert Zombie Last Stand is niet de game geworden waar ik op hoopte. Waarschijnlijk was ik niet de enigste en heeft de studio dat zelf ook door want ze hebben de prijs inmiddels verlaagd naar € 0,79 (was € 4,99). De studio heeft overigens belooft het probleem met het schieten te verhelpen met de volgende update. Met een eerdere update voegde de studio overigens al twee arena’s toe en verhielp al een probleem met vertragingen, ze zijn er dus wel actief mee bezig.

Waardering: Twee sterren

Desert Zombie Last Stand - Eighth Wonder Studios

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. CUple zegt

    hi!!!

Recente berichten

Recensie: ‘The Order’ (Netflix, 2019)

De nieuwe Netflix-serie The Order is vooral een experimentele serie is. Het is een mix van spanning, liefde en…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…