Recensie: Shelter (Marlind / Stein, 2010)

Couponactie INT boeken - aug

De film Shelter valt in het hokje thriller/horror/mysterie en heeft nooit in de Nederlandse bioscopen gedraaid. De dvd/bluray is deze maand wel uitgekomen.

Men neme een psychiatrisch patiënt Adam (Jonathan Rhys Meyers) met meerdere persoonlijkheden en een psychiater Cara (Julianne Moore) die absoluut niet gelooft in meerdere persoonlijkheden.

Als Cara erachter komt dat alle persoonlijkheden die Adam aanneemt vermoorde personen zijn, komt haar familie in gevaar. Cara is een weduwe en woont samen met haar dochtertje. Haar vader heeft een kliniek voor psychische patiënten en geeft haar deze patiënt om haar te laten zien dat meerdere persoonlijkheden echt bestaan.

Het verhaal zit goed in elkaar, waarom deze nooit in de bioscoop heeft gedraaid is vreemd. Het is absoluut geen perfecte thriller/horror, daarvoor is hij te voorspelbaar, helaas. De film start als thriller en er zitten een hoop schrikmomenten in, het grootste nadeel is dat de muziek het gros van de keren dat er iets spannends/engs aan zit te komen al verraad. De personages worden goed neergezet, acteren kunnen Julianne Moore en Jonathan Rhys Meyers wel.   Ook is eigenlijk al het bovennatuurlijke geloofwaardig gespeeld.

Wel tof zijn de overgangen van de verhaallijn binnen de genres, die dus van thriller naar horror gaat en dan overgaat in bovennatuurlijk mysterieus en eindigt in één grote chaos. Het einde vind ik erg geslaagd, ondanks dat het allerlaatste gedeelte van de film weer erg voorspelbaar is, voelt het toch goed.

Een heerlijke thriller/horror/mysterie film, net geen popcornhorror meer, maar ook net geen écht angstaanjagende horror.

Waardering: 4 / 5 sterren      

Koop de DVD of Blu-Ray van Shelter bij Bol.com.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer