Recensie: Underworld Awakening (2012)

In Underworld Awakening kruipt Kate Beckinsale voor de derde keer in de rol van koelbloedige vampier Selene. Dit keer heeft ze het aan de stok met mensen die niet alleen de vampieren maar ook alle Lycans (weerwolven) willen uitroeien. Selene en haar hybrid-vriend Michael (half vampier, half Lycan) besluiten daarom de stad te verlaten en te ontsnappen aan de zogenoemde ‘zuivering’. Dat gaat helaas niet zoals gepland. Het tweetal wordt gevangen genomen en ‘ingevroren’. Na twaalf jaar wordt Selene wakker. Ze weet te ontsnappen met behulp van vampier David en gaat op zoek naar Michael. In plaats daarvan vindt ze een meisje wat later haar dochter blijkt te zijn. Het kind is een hybrid, net als haar vader, die de Lycans hebben gebruik om op te experimenteren. De weerwolven willen haar koste wat kost terug maar Selene is niet van plan om haar dochter zomaar op te geven.

Na het regisseren van de eerste twee films; Underworld en Underworld Evolution kroop Len Wiseman voor het derde deel, Underworld Rise of the Lycans (een prequel), in de huid van producer. Voor het vierde deel van de Underworld saga nam Wiseman weer zelf plaats in de regisseursstoel. En met succes.

Awakening heeft hetzelfde donkere sfeertje als je gewend bent van de voorgaande Underworld-films. Dit deel is alleen nog iets rauwer en bloeddorstiger, Selene is meedogenloos, iedereen die haar in de weg loopt gaat eraan. Dat zorgt uiteraard voor de nodige actie scenes met, kenmerkend voor Wiseman, bijbehorende slowmotion captures. Er zit zelfs zoveel actie in dat je bijna niet met je ogen durft te knipperen uit angst om wat te missen. De special effects zijn helaas niet heel vernieuwend, ondanks een budget van 65 miljoen dollar.

Verder is het even wennen om Selene in de moederrol te zien aangezien ze altijd loopt te schieten of te vechten. En gevoelens zijn ook al niet echt haar ding. Toch zie je Selene gedurende de film langzaam ontdooien, ze doet alles om haar kind te beschermen. En dat is dan ook meteen het enige softe stukje in de hele film. Bij de voorgaande films was er een duidelijke vermenging van actie en romantiek. In deze film is dat ver te zoeken. Heel even denk je dat er met de komst van David misschien nog wat gaat gebeuren maar het is overduidelijk dat er maar één man is voor Selene en dat is Michael. En die krijg  je bijna de hele film niet te zien. Beetje jammer want de chemie tussen Kate Beckinsale en Scott Speedman had deze film net wat meer diepgang kunnen geven.

Eigenlijk is er ook geen ruimte in het verhaal voor dat soort ontwikkelingen. De film duurt in totaal vijf kwartier wat niet heel lang is. En omdat het grootste gedeelte van Awakening wordt gevuld met actie scenes ben je er heel snel doorheen. Binnen anderhalf uur zie je hoe Selene de een na de ander afmaakt, haar moedergevoelens moet omarmen en uiteindelijk weer op weg is naar een volgend avontuur. Het verhaal laat ruimte voor een vervolg, wat er vast en zeker gaat komen. Zolang Beckinsale zich in haar strakke latexpak weet te hijsen. En mocht dat niet meer lukken, dan is haar dochter daar om het stokje over te nemen.

Underworld Awakening is een film voor de liefhebber van actie, bloed en latex. Ook als je niet bekend bent met de Underworld-films kun je deze film zonder problemen volgen. Alleen is het dan soms wel een beetje gissen naar de achtergrond van de hoofdpersoon.

Waardering: 3.5 / 5 sterren      
Underworld Awakening draait nu in de Belgische bioscopen, in Nederland zal de film later direct op dvd/bd uitkomen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Tommy zegt

    Om van deze film te genieten bekijk je toch echt wel best de eerste delen, denk ik. De prequal hoefde voor mij niet, vond ik vrij saai tegenover de “Kate”-saga.

  2. chares zegt

    Heb underworld 1 gezien en de zgn hybride vorm dat sterker zou zijn dan de vampieren en weerwolven heb ik niet kunnen merken. Vampieren die drinken en roken en alles wat mensen doen alleen niet in het zonlicht komt mij als vampier bizar over. In een woord en shit film en alle karakters zijn te vlak.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Halloween 2019: feesten, evenementen en horrormarathons

Deze 5 Halloweenfeesten pakken flink uit!

Iedere kroeg of club organiseert wel een feestje met Halloween, maar welke pakken er echt uit? We gaan alleen voor de échte Halloweenfeesten.
Lees meer...

7 leuke Halloween-activiteiten 2019

Halloween begint echt in te burgeren in Nederland. Grote pretparken pakken uit, etalages van winkels worden versiert en alle tv-zenders zenden griezelige programma's uit. Er zijn inmiddels vele Halloween-activiteiten in Nederland, we lichten er 7 voor je uit.
Lees meer...

Halloween steeds uitbundiger gevierd in Nederland

De meeste Nederlanders vieren Halloween. Dit blijkt ons onderzoek in samenwerking met Stadshart Zoetermeer – dé Halloweenstad van Nederland. Ruim 70% van de respondenten staat stil bij dit van oorsprong Keltische griezelfeest.
Lees meer...

Vier Halloween 2019 in deze 8 pretparken

De populariteit van Halloween in pretparken blijft toenemen. Behalve de griezelige aankleding, spookhuizen en scarezones is het ook dé mogelijkheid om de achtbanen in het donker te beleven!
Lees meer...

5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers (Halloween 2019)

Een avondje horrorfilms kijken is niet meer genoeg voor echte thrillseekers en ook dit jaar valt er weer genoeg te beleven voor, tijdens en ná Halloween.
Lees meer...

Maar wat is Halloween eigenlijk?

31 oktober is het Halloween of eigenlijk All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen. Halloween is een samensmelting van diverse gebruiken en geloven.
Lees meer...

Vijf ‘Last Minute’ Halloweenkostuums

Je kent het misschien wel,  je hebt kaartjes voor een Halloweenfeest en enorme zin om te gaan maar niet zoveel tijd en geld om aan een kostuum te besteden.
Lees meer...

Hoe maak je jouw eigen Halloween-pompoen?

Handleiding: Maak je eigen Halloween Pompoen! Heb jij al een pompoen versierd of wil je dat wel doen maar weet je niet zo goed hoe?
Lees meer...

Kort Verhaal: Happy Halloween door Hanneke Boon

Greg trok zijn vest naar beneden. Aandachtig keek hij naar zichzelf in de spiegel. ‘Dit kostuum is dom’ dacht hij bij zichzelf.
Lees meer...

Help! Hoe word ik een Zombie in 5 stappen?

Zombies zijn hip, verkleed je als zombie voor Halloween of een zombiewalk. Hoe wordt je een zombie? Tutorial met Zombie-kleding en make-up
Lees meer...

Halloween: kostuums om je te inspireren

Halloween; dat wordt weer griezelen! De ideale gelegenheid om je te verkleden als monster, spook, zombie, vampier of als je beestachtige zelf?
Lees meer...

Dia de los Muertos – de dag van de doden

Dia de los Muertos is een eeuwenoude traditie met rituelen van de inheemse Mexicaanse bevolking die schedels als trofee bewaarde.
Lees meer...

Zo vier je Halloween in Walt Disney World, Orlando!

Halloween ofwel All Hallows' Eve wordt natuurlijk het grootst gevierd in Amerika. Daarom gingen we dit jaar naar Disney Orlando!
Lees meer...

Ben jij klaar voor het Halloweenfeest?

De videoclip Social Mediasochist - Common Shiner biedt inspiratie voor een Halloweenkostuum en brengt je alvast in de feeststemming!
Lees meer...

Halloween: Creëer je eigen enge gerechten

Gerechten die gemaakt worden met Halloween kunnen er mooi, maar juist ook walgelijk uitzien. De kunst daarvan is puur, om het maar zo eng mogelijk te maken.
Lees meer...

Halloween: Pompoenen voor Fashionista’s

Horror-liefhebbende, Halloweenvierende fashionista's kunnen dit jaar in stijl voor de dag komen met pompoenen voorzien van de logo's van luxemerken.
Lees meer...

Kort verhaal: Allerheiligen – Wim Dekens

Het was kwart over tien toen de jonge man naar de ingang van het kleine kerkhof liep. Kort verhaal Allerheiligen van Wim Dekens.
Lees meer...

Top 5: griezelsnoep voor Halloween

Deze week een top 5 met heerlijk griezelige snoepjes!
Lees meer...

Interview met scare actor Shelby Keizer

Overdag normale mensen, 's avonds wezens van de nacht. Wij interviewden één van de scare actors van Haunted Hall: Shelby Keizer.
Lees meer...

Tover je woning om in een spookhuis

Op zoek naar originele Halloween-decoraties? Met de ‘digital decorations’ van AtmosFX verander je je woning met een druk op de knop in een spookhuis. AtmosFX levert animaties en films die kunnen worden afgespeeld op je televisie en computer, maar die je ook kunt projecteren. AtmosFX levert desgewenst speciale schermen waarop je de…
Lees meer...

Maak je Halloweenkostuum compleet met deze maskers

Met een Halloween-masker maak je jouw kostuum echt af. Wij geven je 5 ideeēn om er fantastisch uit te zien op het Halloweenfeest! En 15% korting!
Lees meer...

Halloween-filmtips

Top 5 filmtips om met Halloween te kijken

Afgelopen tijd hebben De Nachtvlinders hevig gediscussieerd over welke vijf horrorfilms je met Halloween moet kijken, dit is onze tip 5:
Lees meer...

Halloween Horror Top 25 van de jaren ’10 – Deel 1

Wat zijn de 25 beste horrorfilms van dit decennium? Midnight Movie Reviewer Dennis Alink bespreekt nummers 25 t/m 21 van deze Halloweenlijst.
Lees meer...

Top 5 sfeervolle Halloweenfilms

Vandaag, 31 oktober is het dan Halloween en daarom een Top 5 met, in mijn ogen, de meest sfeervolle Halloweenfilms.
Lees meer...

Korte Halloweenfilms

[Video] Slashstreet boys zijn terug met ‘As long as you’re bloody’

Het is een jaarlijkse Halloween-traditie geworden voor de boyband Slashstreet Boys om naar de top van de Halloween-hitlijst te klimmen, ze zijn terug met een gloednieuw nummer: ´As long as you´re bloody’, een parodie op het nummer ´As long as you love me´ van de Backstreet Boys.
Lees meer...

Halloween parodie van Backstreet Boys “I’ll Kill You That Way”

Slashstreet Boys maken hilarische parodie van "I Want It That Way" speciaal voor Halloween.
Lees meer...

Don’t Do It & Pumpkin Night – 2 korte Halloweenfilms

Yes, het is Halloween! Twee korte horrorfilms die ons laten zien dat je niet moet spotten met pompoenen. Happy Halloween!
Lees meer...

Downloading And You – Korte Halloweenfilm

Een knappe prestatie op zich, al voor de 13e keer maken Adam Green en Will Barratt een korte film voor Halloween: Downloading And You
Lees meer...

Korte Halloweenfilm: The Trick or Treater (Eric England)

Het is weer bijna Halloween, een stevige en vooral hongerige pompoen speelt de hoofdrol in deze korte horrorfilm The Trick or Treater.
Lees meer...

Korte Halloween-film: Witches Brew

Het lijkt zo’n onschuldig kinderspelletje ‘Witches Brew’, kinderen geven geblindeerd heksenspullen door en ze moeten raden wat het echt is.
Lees meer...

The Killer Choir: Kill the world

Een parodie op het liedje: Michael Jackson- Heal the world
Lees meer...

Monster Problems – korte Halloween-film

Drie monsters zitten achter een jongetje aan in zijn slaapkamer, maar helaas is het jongetje ze telkens te slim af.
Lees meer...

The Green Ruby Pumpkin – korte Halloween film

Wat gebeurt er als je twee special effect meesters een Halloweenfilmpje laat maken? De korte film The Green Ruby Pumpkin is het resultaat van een samenwerking van Miguel Ortega (Thor, 300, Silent Hill) en Tran Ma (Thor, Alice in Wonderland, Transformoers: Dark of the Moon). http://vimeo.com/51358765 De twee hebben veel aandacht gehad voor…
Lees meer...

Korte film: Halloween Hugs (Adam Green, 2013)

Al jaren maakt filmregisseur Adam Green ( Hatchet, Frozen, Holliston) iedere Halloween een korte film met Halloween als thema.
Lees meer...

Happy Tree Friends vieren Halloween: Remains To Be Seen

Wie kent ze niet, de superblije Happy Tree Friends. En natuurlijk vieren ook de Happy Tree Friends Halloween, hoewel vieren misschien niet het juiste woord is...
Lees meer...

The Life and Death of a Pumpkin

Deze korte horrorfilm van Aaron Yonda over het leven van een Halloweenpompoen uit 2006 met de voiceover van Matt Sloan is zowel dramatisch als vermakelijk.
Lees meer...

Korte Halloween-film “The Jester”

The Jester is geregisseerd door Colin Krawchuk en vertelt over een man die op Halloween-avond een goochelaar tegenkomt die wel erg enge trucjes heeft...
Lees meer...

Trick or Treat: Just take one – Halloween Short

Het dilemma voor trick-or-treat met Halloween, wat te doen met een onbeheerde bak met snoep voor een deur met een briefje JUST TAKE ONE... korte film
Lees meer...