- advertentie -

Straat Desperate Housewives wordt Mockingbird Lane

ABC’s dramaserie Desperate Housewives is mei dit jaar na 8 seizoenen gestopt. Maar dat betekent niet dat de straat er nu verlaten bij ligt. Wisteria Lane is namelijk inmiddels omgetoverd in Mockingbird Lane voor de gelijknamige NBC sitcom Mockingbird Lane, welke volgend jaar in Amerika zal worden uitgezonden. De monsterlijke familie The Munsters woont op 1313 Mockingbird Lane.

Colonial Street – Universal Studio’s
De straat heet eigenlijk Colonial Street en ligt in de Universal Studio’s. In 1946 werden de eerste huizen gebouwd voor de film So Goes My Love, de huizen werden na de opnames in de opslag gezet. Een paar jaar laten besloot men deze huizen buiten neer te zetten en een straat te vormen.

In 1964 trok de familie The Munster’s voor het eerst in één van de woningen (voor Desperate Housewives liefhebbers: 4351 Wisteria Lane).

Het moderne 1313 Mockingbird Lane
Nu verhuizen The Munster’s opnieuw naar Colonial Street en wonen opnieuw op 1313 Mockingbird Lane. Echter, in Hollywood is niets wat het lijkt, 1313 Mockingbirdlane is dit keer een andere woning. Gebouwd op waar tot 1960 het Psycho House stond, staat nu de Chicken Ranch uit Best Little Whorehouse in Texas (1982). Dit gebouw is ook in Father’s Day (1997), The Visitor tv-serie (1997), House of 1000 Corpses (2000) en The Ghost Whisperer (2005) gebruikt. Voor Mockingbird Lane wordt het pand grondig verbouwd en tijdens een setbezoek konden we een eerste blik werpen op de woning:
Chicken Ranch

Aan de achterzijde van de Chicken Ranch herrijst 1313 Mockingbird Lane

1313 Mockingbird Lane heeft geen dak

Het zal je opvallen dat 1313 Mockingbird Lane de bovenste verdieping mist, omdat de jongste Munster nogal veel tijd doorbrengt op het dak van de woning, leek het voor de productie veiliger en handiger op de etage verderop in een studio op de grond neer te zetten.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Nils Masselink zegt

    Leuk om te zien dat ze het zo veranderd hebben. De laatste keer dat ik er was werd er nog volop Desperate Housewives gefilmd. Maar het Psycho huis + Bates Motel staat toch een stukje er vandaan volgens mij en is niet hetzelfde.

Recente berichten

‘The Curse of La Llorona’ heeft connectie met ‘The…

Sinds zijn verschijning in de eerste trailer van The Curse of La Llorona, is het personage van Father Perez…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.