Trailers van twee nieuwe Nederlandse zombiefilms

Couponactie INT boeken - aug

Concept art van Jane de WaardHet zombievirus verkeerd altijd in een sluimerende toestand in den lage landen. Af en toe steekt het onverwachts zijn kop op om dood en verderf te saaien. Zo verschijnen er dit weekend maar liefst twee trailers van aankomende Nederhorrorproducties.

 

Trailer: Nederdood

In de film Nederdood volgen we een groep vrienden die al wekenlang verscholen zit in hun huis na de uitbraak van een onbekende infectie die veel slachtoffers eist. De voedselvoorraad raakt op en ze worden gedwongen om het huis te verlaten. De korte film is geschreven en geregisseerd door de 22-jarige Vincent Bouritius, die slim gebruikt maakt van Facebook om zijn productie aandacht te geven. Daarnaast wist hij presentator en acteur Edo Brunner (Papier Hier, Dennis P.) te strikken voor een rol in de openingsscène.
De film verschijnt  4 november op DVD.

 

Trailer: Il Campeggio Dei Morti Viventi

PsychoCru – de makers van o.a. Zwarte Liefde en Schat, ik ga fietsen – maken hun lange speelfilmdebuut met Il Campeggio Dei Morti Viventi, een ode aan de Italiaanse zombiecinema dat zelfs zover gaat door de film een complete Italiaanse dub te geven. We herkennen in de beelden ook Horizonica-regisseur Ramon Etman (in dezelfde postbode outfit als zijn cameo uit eigen film!), wat onderstreept dat deze no budget productie gemaakt is door en voor zombiefans.

 

Vertoning: A Zombie Love Story

En van A Zombie Love Story verscheen al eerder een trailer, maar de film zal te zien zijn tijdens het BUT Film Festival in het ‘kort film blok 1’ op donderdag 6 september om 18.00u in de Nieuwe Veste bovenzaal 1 te Breda.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer