Trailer nieuwe horror Citadel

Tommy Cowley leeft een rustig leven in een aftakelende appartementencomplex samen met zijn hoogzwangere vrouw. Op een dag wordt het stel aangevallen door een, met capuchons dragende, groep jongeren, en na een ingrijpend incident van geweld is Tommy genoodzaakt om alleen de zorg te dragen voor de opvoeding van zijn pasgeboren dochter.

Volledig getraumatiseerd door al het gebeuren ontwikkelt Tommy een extreme vorm van agorafobie. Zijn dagen verslijt hij door zich te verstoppen in zijn nieuwe flat voor alle ingebeelde dreigingen en de intensieve therapieen die erop gericht zijn om hem weer te terug te brengen in een normale situatie.

Wanneer dezelfde groep jongeren, met de klaarblijkelijke bedoeling om zijn dochter te kidnappen, zijn leven weer begint te terroriseren, moet Tommy een keuze maken tussen zijn verlammende angst maar ook zijn instinct als beschermende ouder.

Met behulp van een waakzame priester, die een ontdekking heeft gedaan over de oorsprong van deze genadeloze, mogelijk bovennatuurlijk bende. Moet Tommy zijn angsten overwinnen en om zijn familie te redden zich een weg banen naar het hart van het verlaten Tower block, beter bekend als The Citadel.

Of het hier om een ode of verwijzing gaat van de horror Them/Ils (2006) is niet duidelijk. De films lijken qua opzet en plot veel op elkaar. Met uitzondering dat in Citadel de groep belagers bovennatuurlijk zou zijn. Wat deze film juist meer de kant van horror doet opgaan.

Citadel is deze maand in Amerika in première gegaan, er is nog geen Nederlandse datum bekend.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Kenn zegt

    Het eerste half uur van de film gekeken, daarna uitgezet. Kijk normaal films wel af, maar deze lukte echt niet.

  2. Nick zegt

    Helaas helemaal afgekeken, wat een saaie film en slechte acteurs… Op het einde wordt het steeds onwerkelijker en is dus totaal niet eng te noemen… Locaties in de film zijn wel aardig, leuke duistere sfeer. Maar om daarvoor nou deze film te kijken? Nee…

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer