Film & TV | Games | Boeken & Comics

Trailer The Silent House, een remake van één take

Goh, Hollywood komt zowaar weer met een remake. Gelukkig is het dit keer geen opgepoetste versie van een film die net 10 jaar oud is. Dit keer gaat het om de Uruguayaanse film La Casa Muda van regisseur Gustavo Hernandez. Het bijzondere aan La Casa Muda is dat deze film is opgenomen in slechts één shot van 78 minuten! De film was eerste instantie gemaakt voor alleen nationaal publiek, maar La Casa Muda werd snel internationaal opgepakt en bereikte zelfs het filmfestival van Cannes in 2010.

De verwachting is dat de remake ‘The Silent House’ op dezelfde manier opgenomen is, zodat het doet vermoeden dat alles in één take is opgenomen.

The Silent House gaat over een jonge vrouw (Elizabeth Olsen) die opgesloten komt te zitten in het vakantiehuis van haar ouders. Ze kan geen contact maken met de buitenwereld wanneer allerlei verschrikkelijke dingen gebeuren in en rond het huis. Het regisseursduo Chris Kentis en Laura Lau hebben ervaring met horror op afgelegen en beklemmende locaties, ze maakten hiervoor de duikhorrorfilm Open Water.

De trailer ziet er intens uit, en doet het denken aan een [Rec] en Cloverfield-achtige manier van filmen. Toch doen diverse bronnen vermoeden dat The Silent House daadwerkelijk iets nieuws te bieden heeft. Maar of de film is geïnspireerd op ware gebeurtenissen zoals de trailer ons doet geloven…

De film zal in Amerika tijdens het Sundance Festival in première gaan. Een Nederlandse datum is nog niet bekend.

Meld je aan op onze weekendnieuwsbrief
Krijg elk weekend een overzicht van het laatste horrornieuws!
Je kunt je elk moment afmelden