- advertentie -

Trailer voor Zweedse horrorfilm ‘Mara’

Niets is wat het lijkt in de psychologische horrorfilm “Mara”, de eerste productie van Filmkoncept Scandinavië. “Mara” is geschreven, geproduceerd en geregisseerd door Fredrik Hedberg, Åke Gustafsson en Jacob Kondrup, samen de oprichters van Filmkoncept Scandinavië.

In “Mara” maakt het Zweedse model Angelica Jansson haar acteerdebuut als Jenny, als klein meisje getuige van een brute, gruwelijke moord door een krankzinnige vrouw. De gewelddadige daad heeft Jenny voor altijd getekend.

Samen met vier vrienden keert Jenny, inmiddels volwassen, terug naar de omgeving waar de moord werd gepleegd; een schilderachtig maar afgelegen huis in de bossen. De vijf vrienden zijn van plan om een leuke tijd te hebben en om te feesten, maar het verblijf dient ook als therapie voor Jenny. Ze wil haar verleden confronteren.

Het omgekeerde gebeurt en wat een ontspannen weekend op het platteland zou worden wordt een met bloed doordrenkte nachtmerrie.

Mara komt 16 januari 2013 in Zweden op DVD uit.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Recensie: ‘The Order’ (Netflix, 2019)

De nieuwe Netflix-serie The Order is vooral een experimentele serie is. Het is een mix van spanning, liefde en…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…