The Walking Dead trakteert Comic-Con op trailer seizoen 3

The Walking Dead kon zijn fans op Comic-Con trakteren op een eerste echte trailer voor het derde seizoen van de reeks. Meteen kon het de fans ook meedelen dat dit derde seizoen, dat omwille van het grote succes uitgebreid werd naar 16 afleveringen, op 14 oktober van start zal gaan. Het seizoen wordt net als in het tweede seizoen in twee delen, van telkens 8 afleveringen, uitgezonden. Het tweede deel van het derde seizoen zal in februari 2013 van start gaan.

Ook voor de fans buiten Amerika was er goed nieuws. Fox International Channels kondigde aan dat het derde seizoen namelijk de dag na het Amerikaanse debuut internationaal van start gaat. Dat betekent dat in principe vanaf 15 oktober het derde seizoen bij ons via FOXlife te zien zal zijn (al wachten we natuurlijk nog op bevestiging van de zender).

http://www.youtube.com/watch?v=3QzDU0A-2es

Via de interviews en het panelgesprek met de fans zijn we terug wat meer informatie over het derde seizoen te weten gekomen. Zo zal de slogan van het derde seizoen “Fight the dead, fear the living” worden. De overlevenden onder leiding van Rick Grimes zullen in het derde seizoen onderdak vinden in een voormalige gevangenis. De groep heeft het gevoel dat de gevangenis een veilig toevluchtsoord kan zijn en ze zijn dan ook bereid om voor die plek te vechten en te sterven, mocht dit nodig zijn.

Op het einde van het tweede seizoen raakte Andrea afgescheiden van de rest van de groep en het leek alsof ze dood is. In werkelijkheid werd Andrea gered door een vrouw waarvan we in het derde seizoen zullen vernemen dat het Michonne was. Beide vrouwen worden elkaars beste vriendin, waarbij ze het voor elkaar opnemen en elkaar compleet vertrouwen. Dat is ook nodig, want ze komen terecht in het stadje Woodbury, dat in handen is van The Governor.

Er zullen in het derde seizoen dus twee verhalen verteld worden. Enerzijds het verhaal van Rick Grimes en zijn groepje overlevenden in de gevangenis. Daarbij maakt Rick duidelijk dat hij de leider is en dat er van democratie weinig sprake kan zijn. Bovendien neemt hij meer afstand van de groep omdat hij zijn zoontje wilt beschermen. Maar daarbij verliest hij geleidelijk aan zijn menselijkheid en zal hij leren dat ook hij anderen nodig heeft om te kunnen overleven. Daarnaast zullen we dus de gebeurtenissen in Woodbury volgen. In dit tweede verhaal leren we vooral de nieuwe personages Michonne en The Governor kennen.

Wie ook terugkeert in het derde seizoen is Merle, de man die in het eerste seizoen achtergelaten werd op het dak van een warenhuis en om zich te bevrijden zijn eigen hand moest afhakken. Zijn broer Daryl heeft zich ondertussen al een tijdje aangesloten bij het groepje van Rick Grimes en voelt zich daar ook steeds beter thuis. Vroeger werd hij altijd door broer Merle onder de duim gehouden, maar nu heeft Daryl het gevoel dat hij ergens echt nodig is, hij geapprecieerd wordt en een verschil kan maken. Deze gevoelens zullen door de terugkeer van Merle verdwijnen als sneeuw voor de zon.

In het derde seizoen zullen we tenslotte ook zien hoe Glenn langzaamaan van jongeman in het eerste seizoen is veranderd in een volwassen kerel. Hij wordt dan ook een echte man die probeert te doen wat hij zou moeten doen. Ondertussen ontstaat er ook een liefdesrelatie met Maggie. Zij zit nochtans na de verwoesting van de boerderij, waarbij ze een groot deel van haar familie verloor, in een defensieve houding. Ze beseft dan ook dat ze nog steeds meer familie heeft dan andere overlevenden, waardoor ze bereid is om alles te doen om haar inner circle te beschermen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Sjors zegt

    Ik kijk echt uit naar het komende seizoen! Het gedeelte met de gevangenis is tot nu toe mijn favoriete stuk uit de stripboeken. Wel jammer dat Tyreese en de gevangenen er niet in voor lijken te komen.

  2. Legoleek zegt

    Ik had ook meer het idee dat woodbury ‘softer’ is dan in de strips. In de strips komt het allemaal wat rauwer over.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Halloween 2019: feesten, evenementen en horrormarathons

7 leuke Halloween-activiteiten 2019

Halloween begint echt in te burgeren in Nederland. Grote pretparken pakken uit, etalages van winkels worden versiert en alle tv-zenders zenden griezelige programma's uit. Er zijn inmiddels vele Halloween-activiteiten in Nederland, we lichten er 7 voor je uit.
Lees meer...

Vier Halloween 2019 in deze 8 pretparken

De populariteit van Halloween in pretparken blijft toenemen. Behalve de griezelige aankleding, spookhuizen en scarezones is het ook dé mogelijkheid om de achtbanen in het donker te beleven!
Lees meer...

Halloween steeds uitbundiger gevierd in Nederland

De meeste Nederlanders vieren Halloween. Dit blijkt ons onderzoek in samenwerking met Stadshart Zoetermeer – dé Halloweenstad van Nederland. Ruim 70% van de respondenten staat stil bij dit van oorsprong Keltische griezelfeest.
Lees meer...

Deze 5 Halloweenfeesten pakken flink uit!

Iedere kroeg of club organiseert wel een feestje met Halloween, maar welke pakken er echt uit? We gaan alleen voor de échte Halloweenfeesten.
Lees meer...

5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers (Halloween 2019)

Een avondje horrorfilms kijken is niet meer genoeg voor echte thrillseekers en ook dit jaar valt er weer genoeg te beleven voor, tijdens en ná Halloween.
Lees meer...

Maar wat is Halloween eigenlijk?

31 oktober is het Halloween of eigenlijk All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen. Halloween is een samensmelting van diverse gebruiken en geloven.
Lees meer...

Vijf ‘Last Minute’ Halloweenkostuums

Je kent het misschien wel,  je hebt kaartjes voor een Halloweenfeest en enorme zin om te gaan maar niet zoveel tijd en geld om aan een kostuum te besteden.
Lees meer...

Hoe maak je jouw eigen Halloween-pompoen?

Handleiding: Maak je eigen Halloween Pompoen! Heb jij al een pompoen versierd of wil je dat wel doen maar weet je niet zo goed hoe?
Lees meer...

Kort Verhaal: Happy Halloween door Hanneke Boon

Greg trok zijn vest naar beneden. Aandachtig keek hij naar zichzelf in de spiegel. ‘Dit kostuum is dom’ dacht hij bij zichzelf.
Lees meer...

Help! Hoe word ik een Zombie in 5 stappen?

Zombies zijn hip, verkleed je als zombie voor Halloween of een zombiewalk. Hoe wordt je een zombie? Tutorial met Zombie-kleding en make-up
Lees meer...

Halloween: kostuums om je te inspireren

Halloween; dat wordt weer griezelen! De ideale gelegenheid om je te verkleden als monster, spook, zombie, vampier of als je beestachtige zelf?
Lees meer...

Dia de los Muertos – de dag van de doden

Dia de los Muertos is een eeuwenoude traditie met rituelen van de inheemse Mexicaanse bevolking die schedels als trofee bewaarde.
Lees meer...

Zo vier je Halloween in Walt Disney World, Orlando!

Halloween ofwel All Hallows' Eve wordt natuurlijk het grootst gevierd in Amerika. Daarom gingen we dit jaar naar Disney Orlando!
Lees meer...

Ben jij klaar voor het Halloweenfeest?

De videoclip Social Mediasochist - Common Shiner biedt inspiratie voor een Halloweenkostuum en brengt je alvast in de feeststemming!
Lees meer...

Halloween: Creëer je eigen enge gerechten

Gerechten die gemaakt worden met Halloween kunnen er mooi, maar juist ook walgelijk uitzien. De kunst daarvan is puur, om het maar zo eng mogelijk te maken.
Lees meer...

Halloween: Pompoenen voor Fashionista’s

Horror-liefhebbende, Halloweenvierende fashionista's kunnen dit jaar in stijl voor de dag komen met pompoenen voorzien van de logo's van luxemerken.
Lees meer...

Kort verhaal: Allerheiligen – Wim Dekens

Het was kwart over tien toen de jonge man naar de ingang van het kleine kerkhof liep. Kort verhaal Allerheiligen van Wim Dekens.
Lees meer...

Top 5: griezelsnoep voor Halloween

Deze week een top 5 met heerlijk griezelige snoepjes!
Lees meer...

Interview met scare actor Shelby Keizer

Overdag normale mensen, 's avonds wezens van de nacht. Wij interviewden één van de scare actors van Haunted Hall: Shelby Keizer.
Lees meer...

Tover je woning om in een spookhuis

Op zoek naar originele Halloween-decoraties? Met de ‘digital decorations’ van AtmosFX verander je je woning met een druk op de knop in een spookhuis. AtmosFX levert animaties en films die kunnen worden afgespeeld op je televisie en computer, maar die je ook kunt projecteren. AtmosFX levert desgewenst speciale schermen waarop je de…
Lees meer...

Maak je Halloweenkostuum compleet met deze maskers

Met een Halloween-masker maak je jouw kostuum echt af. Wij geven je 5 ideeēn om er fantastisch uit te zien op het Halloweenfeest! En 15% korting!
Lees meer...

Halloween-filmtips

Top 5 filmtips om met Halloween te kijken

Afgelopen tijd hebben De Nachtvlinders hevig gediscussieerd over welke vijf horrorfilms je met Halloween moet kijken, dit is onze tip 5:
Lees meer...

Halloween Horror Top 25 van de jaren ’10 – Deel 1

Wat zijn de 25 beste horrorfilms van dit decennium? Midnight Movie Reviewer Dennis Alink bespreekt nummers 25 t/m 21 van deze Halloweenlijst.
Lees meer...

Top 5 sfeervolle Halloweenfilms

Vandaag, 31 oktober is het dan Halloween en daarom een Top 5 met, in mijn ogen, de meest sfeervolle Halloweenfilms.
Lees meer...

Korte Halloweenfilms

Halloween parodie van Backstreet Boys “I’ll Kill You That Way”

Slashstreet Boys maken hilarische parodie van "I Want It That Way" speciaal voor Halloween.
Lees meer...

Don’t Do It & Pumpkin Night – 2 korte Halloweenfilms

Yes, het is Halloween! Twee korte horrorfilms die ons laten zien dat je niet moet spotten met pompoenen. Happy Halloween!
Lees meer...

Downloading And You – Korte Halloweenfilm

Een knappe prestatie op zich, al voor de 13e keer maken Adam Green en Will Barratt een korte film voor Halloween: Downloading And You
Lees meer...

Korte Halloweenfilm: The Trick or Treater (Eric England)

Het is weer bijna Halloween, een stevige en vooral hongerige pompoen speelt de hoofdrol in deze korte horrorfilm The Trick or Treater.
Lees meer...

Korte Halloween-film: Witches Brew

Het lijkt zo’n onschuldig kinderspelletje ‘Witches Brew’, kinderen geven geblindeerd heksenspullen door en ze moeten raden wat het echt is.
Lees meer...

The Killer Choir: Kill the world

Een parodie op het liedje: Michael Jackson- Heal the world
Lees meer...

Monster Problems – korte Halloween-film

Drie monsters zitten achter een jongetje aan in zijn slaapkamer, maar helaas is het jongetje ze telkens te slim af.
Lees meer...

The Green Ruby Pumpkin – korte Halloween film

Wat gebeurt er als je twee special effect meesters een Halloweenfilmpje laat maken? De korte film The Green Ruby Pumpkin is het resultaat van een samenwerking van Miguel Ortega (Thor, 300, Silent Hill) en Tran Ma (Thor, Alice in Wonderland, Transformoers: Dark of the Moon). http://vimeo.com/51358765 De twee hebben veel aandacht gehad voor…
Lees meer...

Korte film: Halloween Hugs (Adam Green, 2013)

Al jaren maakt filmregisseur Adam Green ( Hatchet, Frozen, Holliston) iedere Halloween een korte film met Halloween als thema.
Lees meer...

Happy Tree Friends vieren Halloween: Remains To Be Seen

Wie kent ze niet, de superblije Happy Tree Friends. En natuurlijk vieren ook de Happy Tree Friends Halloween, hoewel vieren misschien niet het juiste woord is...
Lees meer...

The Life and Death of a Pumpkin

Deze korte horrorfilm van Aaron Yonda over het leven van een Halloweenpompoen uit 2006 met de voiceover van Matt Sloan is zowel dramatisch als vermakelijk.
Lees meer...

Korte Halloween-film “The Jester”

The Jester is geregisseerd door Colin Krawchuk en vertelt over een man die op Halloween-avond een goochelaar tegenkomt die wel erg enge trucjes heeft...
Lees meer...

Trick or Treat: Just take one – Halloween Short

Het dilemma voor trick-or-treat met Halloween, wat te doen met een onbeheerde bak met snoep voor een deur met een briefje JUST TAKE ONE... korte film
Lees meer...