- advertentie -

‘Female power’ centraal in American Horror Story seizoen 3

Komende week wordt in Amerika de finale van American Horror Story: Asylum uitgezonden. De reeks kreeg al vroeg in zijn tweede seizoen een order voor een derde seizoen en toen werd al duidelijk dat Jessica Lange een derde keer zou meewerken aan de reeks. Naar aanleiding van de ontknoping van Asylum kon bedenker Ryan Murphy aankondigen dat ook Sarah Paulson en Evan Peters zullen terugkeren voor een nieuw hoofdstuk in de anthologiereeks. Volgens Murphy was dat trouwens op vraag van Jessica Lange zelve. Naast Lange, Paulson en Peters sluit Ryan Murphy niet uit dat er nog meer acteurs en actrices van de eerste twee seizoenen terugkeren voor een derde seizoen.

American Horror Story S3 cast

Wat het nieuwe verhaal voor het derde seizoen wordt, wordt nog grotendeels geheim gehouden. Toch kon Ryan Murphy al zeggen dat het een horrorverhaal wordt die zich in het heden afspeelt, op meerdere plekken in Amerika die bekend staan als echte horrorplaatsen en die draait rond een vrouwelijke icoon, een echte glamoureuze diva gespeeld door Jessica Lange. De toon van het derde seizoen zal een stuk lichter en grappiger worden dan het tweede seizoen. Zo zou het verhaal een ware romantische inslag krijgen. Murphy verklaarde namelijk dat hij voor Asylum een Romeo & Julia-verhaal miste, zoals Violet en Tate beleefden in het eerste seizoen. Hierdoor zou het derde seizoen draaien rond kwaadaardige glamour en female power. De Rubber Man of de Bloody Face voor het derde seizoen zal dan ook deze keer een vrouwelijke figuur worden.

In de laatste vier afleveringen van Asylum zouden trouwens hints over het derde seizoen verstopt zitten. In het eerste seizoen zat ook al een verwijzing naar de psychiatrische instellingen uit de jaren ’60 die het thema van Asylum zou worden. Tenslotte hoopt Murphy ook dat American Horror Story zo’n 10 seizoenen lang kan meedraaien, omdat hij nog een aantal horrorverhalen heeft die hij dolgraag wilt vertellen.

In Nederland is het eerste seizoen van American Horror Story momenteel te zien bij RTL5. In Vlaanderen zendt 2BE het eerste seizoen uit, terwijl betaalzender Prime momenteel bezig is met het tweede seizoen Asylum. De dvd-box van het eerste seizoen van American Horror Story ligt sinds oktober in de winkelrekken.

He Horrorliefhebber
Al bijna 10 jaar houden we je op de hoogte van het laatste horrornieuws in films, games, boeken, series en meer. Dat is leuk, maar kost ook tijd en energie. We willen zeker 10 jaar doorgaan, steun je ons daarin? Dat kan door bijvoorbeeld een mooie Nachtvlinders-tas, -knuffel, -t-shirt of koffiemok te kopen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.