- advertentie -

FX bestelt 13 afleveringen van vampierserie The Strain

Ein-de-lijk! Ergens in maart/april van dit jaar was het al duidelijk dat de Amerikaanse zender FX een eerste seizoen van The Strain zou bestellen, de vampierenreeks van regisseur Guillermo Del Toro en Lost-showrunner Carlton Cuse. Beide heren mochten nog voor de pilot gedraaid zou worden een writer’s room samenstellen en de zender had al bijna een half miljoen dollar op tafel gelegd voor het ontwerp van de vampieren. Toch kwam pas gisterenavond het verlossende nieuws. De zender bestelt officieel een eerste seizoen van 13 afleveringen.

The-Strain-fx

The Strain is gebaseerd op de gelijknamige vampierentrilogie die Guillermo Del Toro schreef samen met Chuck Hogan. Het verhaal begint wanneer een Boeing 777 landt op JFK zonder enig teken van leven of communicatie. Ephrain Goodweather, een onderzoeker gespecialiseerd in biologische bedreigingen voor het CDC, wordt gevraagd de zaak te onderzoeken en hij ontdekt dat alle passagiers dood zijn. Hij ontdekt in het vliegtuig aanwijzingen dat een vreemd iets aan boord moet gedrongen zijn.

Alles wijst algauw op teen mysterieus virus die de kenmerken heeft van een eeuwenoud en kwaadaardig vampierenras. Terwijl het virus zich razendsnel doorheen New York City verspreidt, vormt Ephrain Goodweather een team van gewone New Yorkers die algauw beseffen dat ze een oorlog moeten voeren om de mensheid van de vernietiging te behoeden.

Hoofdrollen in de reeks zijn er voor Corey Stoll, de acteur die grote indruk maakte voor zijn rol in Netflix’ House of Cards, Alias-actrice Mila Maestro, Inglorious Basterds-acteur Richard Sammel, Titanic-acteur Jonathan Hyde en Lord of the Rings-ster Sean Astin.

Het eerste seizoen van The Strain zal normaal gezien ergens in juli 2014 van start gaan in Amerika.

He Horrorliefhebber
Al bijna 10 jaar houden we je op de hoogte van het laatste horrornieuws in films, games, boeken, series en meer. Dat is leuk, maar kost ook tijd en energie. We willen zeker 10 jaar doorgaan, steun je ons daarin? Dat kan door bijvoorbeeld een mooie Nachtvlinders-tas, -knuffel, -t-shirt of koffiemok te kopen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. S. zegt

    Cool! Ben zeer benieuwd naar de serie.. de boeken zijn iig erg tof!

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.