Film & TV | Games | Boeken & Comics

Lees het eerste hoofdstuk van Joyland – Stephen King

joyland-stephen-kingJoyland, het nieuwe boek van bestsellerauteur Stephen King verschijnt komende dinsdag (4 juni). Joyland wordt omschreven als een geweldig mysterie, horrorverhaal en bitterzoet coming-of-age verhaal met de emotionele impact van meesterwerken zoals The Green Mile en The Shawshank Redemption.

Devin Jones heeft het prima naar zijn zin in het amusementspark Joyland, waar hij een zomerbaantje heeft en zijn liefdesverdriet probeert te verwerken. Zó naar zijn zin dat hij besluit zijn studie te onderbreken om een tijdje in Joyland te blijven.

Hij raakt in de ban van de verhalen over de jaren geleden vermoorde Linda Gray, wier geest nog altijd in het spookhuis rondwaart. Er gaan geruchten dat er in de buurt meer jonge vrouwen zijn vermoord, op precies dezelfde manier. Als Devin zich ook nog ontfermt over een terminaal ziek jongetje, zullen de komende gebeurtenissen zijn leven voorgoed veranderen.

Zoals al eerder bekend werd, verschijnt dit moet alleen in de papieren variant, de schrijver wil op deze manier de boekenwinkels een warm hart toe dragen. Toch heeft uitgeverij Luitingh besloten op het eerste hoofdstuk wél digitaal beschikbaar te stellen:

[gviewer file=”https://denachtvlinders.nl/wp-content/uploads/2013/06/King-Joyland-fragment.pdf”]

 
Overtuigd? bestel Joyland bij Bol.com

Meld je aan op onze weekendnieuwsbrief
Krijg elk weekend een overzicht van het laatste horrornieuws!
Je kunt je elk moment afmelden