- advertentie -

Opnames eerste House of Netherhorror productie aangekondigd

De_PoelDe eerste productie uit de House of Netherhorror stal gaat deze zomer in productie!

Schrijver en regisseur Chris W. Mitchell kreeg het verlossende woord op zijn verjaardag. Het was even spannend omdat projecten die ingediend worden bij het Nederlands Filmfonds niet herhaaldelijk mogen worden aangeboden. De gok die ze namen heeft hun vruchten afgeworpen. De opnames voor DE POEL vinden plaats van 10 juli tot 10 augustus in Overijssel op een privélandgoed van een Oudhollandse familie.

De hoofdrollen zijn voor Gijs Scholen van Aschat, Carine Crutzen en Katja Herbers. Het verhaal volgt twee gezinnen dat gaat kamperen bij een idyllisch bosmeertje, ver van de alledaagse drukte. Al snel blijkt dat een mysterieuze kracht die in het meertje huist het gezelschap niet meer wil laten gaan. Rotting en bederf slaan toe, en vervolgens ook waanzin en moord.

House of Netherhorror is een productiemaatschappij dat in 2009 is opgericht door Jan Slagter en Jan Doense. De overige projecten die in de planning staan zijn NIEUW BLOED, IN HET DUISTER en BIJLMER VOODOO.

“Het genre is hier even populair als in elk ander land, maar wij staan zwaar op achterstand wat betreft de eigen producties”, aldus Doense. Met financiële steun van Ate de Jong, intendant bij het Nederlands Filmfonds, werd daarom de basis gelegd voor House of Netherhorror en DE POEL. DE POEL wordt gedeeltelijk gefinancierd via crowdfunding, hiervoor is het Nieuw Nederlands Film Platform (NNFP) in het leven geroepen, waar men vanaf 6 euro per maand aandeelhouder van de film kan worden.

DE POEL zal begin 2014 in de bioscoop te zien zijn.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Frank Mulder zegt

    Ben ik niet voor niets investeerder 😉

  2. Leen zegt

    Sint, Frankenstein’s Army en nu De Poel. Zal dit dan de new wave of dutch horror zijn? Ik ben ook wel benieuwd naar de andere projecten.

Recente berichten

Trailer voor storytelling horrorgame ‘Beyond The Veil’

Beyond The Veil is een game gebaseerd op storytelling. Beyond the Veil is a text-based narrative horror game, with…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…

5 Horrorfilms met een geniale soundtrack

De films met een soundtrack als je maar een seconde van hoort, je weet gelijk de film en de scène waar het bij hoort. Sommige deuntjes kunnen zo eng zijn dat je er misschien wel kippenvel van krijgt. Hier de Top 5: Films met een geniale…