Recensie: The Ghostmaker (Mauro Borrelli, 2011)

Couponactie INT boeken - aug

Al met de poster van The Ghostmaker (Amerikaanse titel Box of Shadows) werden we enthousiast. De film komt uit handen van Mauro Borrelli die bij films als Godfather part 3, Sleepy Hollow, The Wolfman en meer verantwoordelijk is voor het concept artwork. Deze ervaring zie je duidelijk terug in de film die hij zelf regisseerde.

the-ghostmakerKyle (Aaron Dean Eisenberg) is de kelder van een oude dame aan het schoonmaken wanneer hij een antieke lijkkist ontdekt. Ondanks het feit dat hij wordt aangemaand om alles te begraven in de vuilnisbelt, besluit hij om zijn nieuwe vondst te (proberen te) verkopen, om zo zowel zijn drugsverslaving te kunnen bekostigen als vriendinnetje Julie (Liz Fenning) terug te betalen.

Terwijl Kyle de lijkkist even later samen met zijn vrienden, de intellectueel Platt (Jared Grey) en de gehandicapte Sutton (J. Walter Holland), onderzoekt, ontdekt het trio dat het voorwerp eigenlijk een marteltuig uit de vijftiende eeuw is dat de ‘gebruiker’ kan tonen hoe het is om dood te zijn door hem of haar tijdelijk rond te laten wandelen als geest. Al snel begint elk van de drie jongemannen de lijkkist op zijn eigen manier te gebruiken, maar dat blijkt niet zonder gevolgen te blijven… Naarmate ze meer te weten komen over het donkere geheim dat de maker van de doos met zich meesleurde, beginnen er ook steeds meer beangstigende dingen te gebeuren…

Zoals gezegd, de ervaringen op het art departement komen duidelijk naar voren, het bewuste middeleeuwe werktuig is tot in de puntjes uitgewerkt en heeft een stevige geschiedenis meegekregen, wederom prachtig geïllustreerd.

Maar met alleen deze mooie plaatjes redt de film het niet, het verhaal draagt gelukkig aardig zijn steentje bij. Al is dit helemaal vlekkeloos, in het eerste kwartier lijkt het alsof de hoofdrolspelers willekeurig bij elkaar zijn geraapt. Maar na een half uurtje worden toch de achterliggende verhalen wat duidelijker en komt de film pas echt op stoom, voor zover de acteur dit kunnen dragen.

Waardering: 3.5 / 5 sterren      

Met een klein budget van een miljoen dollar is The Ghostmaker geen verkeerde film geworden, een topper wordt het helaas nergens. The Ghostmaker is nu verkrijgbaar op dvd.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer