Recensie: The Haunting in Georgia (Tom Elkins, 2013)

THE HAUNTING IN GEORGIAThe Haunting in Georgia, of eigenlijk The Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia gaat over een jong gezin dat verhuisd naar een nieuwe woning op het platteland in de staat Georgia. Al snel blijkt dat moeder en dochtertje van het gezin een bepaalde gave hebben waar ze geesten zien. De moeder (Abigail Spencer, Cowboys & Aliens) wil zich na de dood van haar moeder hier zich door middel van medicijnen zoveel mogelijk voor afsluiten. Haar dochtertje echter weet niet goed wat het is wat ze ziet en staat er voor open. Als haar tante wat meer verteld over hun begaafdheid gebeuren er steeds meer vreemde dingen in en rond het huis. Vroeger was het huis namelijk een controlepost van een ondergronds tunnelstelsel dat gebruikt werd om slaven te transporteren. Blijkbaar zijn enkele slaven hier gestorven en hebben deze nooit rust gevonden.

Het probleem met The Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia is eigenlijk al de titel, het is een vervolg op een film die totaal niks met deze film te maken heeft. Waarom? Ikzelf had nog nooit van The Hauning in Connecticut gehoord. Waarom niet gewoon een op zichzelf staande film? Voorspelt dit de twijfels van de producenten? Misschien is dat wel de reden dat de film in Nederland de titel The Haunting in Georgia draagt. Wellicht. Het achtergrond verhaal over de Amerikaanse slaven in de staat Georgia vind ik een erg goed concept voor een geestenfilm. Deze zuid-oostelijke staat in de VS staat bekend om zijn slaventijd. De donkere bossen en grote weilanden met statige herenhuizen zou een perfecte sfeer op moeten leveren. Toch slaagt nieuwkomer regisseur Tom Elkins hier niet in.

Tijdens het kijken van de film krijg je constant het gevoel dat tijdens het filmen de cast en crew continue te maken hebben gekregen met rewrites van het script. Er zit geen opbouw in het verhaal, steeds zat de film weer weg en probeert de film iedere scène uitgebreid te verklaren. Hierdoor wordt er geen spanning opgebouwd, mede ook door continue ook nog met alle clichés uit de kast te halen. Dit is jammer, want de cast is prima, camerawerk is goed en de sfeer is goed weergegeven. Maar zelf vond ik de trailer van 2 minuten een stuk spannender, enger en weerzinwekkender dan de film van 1 uur en 40 minuten.

The-Haunting-in-Connecticut-2-Ghosts-of-Georgia-6The Haunting in Connecticut 2, oftewel Ghosts of Georgia is een film die zich niet wil ontwikkelen en naar een climax wil bouwen, daarnaast zit hij ook nog eens vol met clichés. Gelukkig zit het met de sfeer wel goed!

Waardering: 2 / 5 sterren      

The Haunting in Georgia draait vanaf vandaag, 23 mei, in de bioscoop

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

7 Reacties
 1. Tom zegt

  Prima recensie Nils. Idd de trailer is enger dan de film. De titel van beide films verwijzen naar de serie A Haunting op discovery channel (aanrader, vooral snachts)

 2. sander zegt

  “Ikzelf had nog nooit van The Hauning in Connecticut gehoord”……………..

 3. Nils Masselink zegt

  Dank je Tom! Ik zal die serie eens checken. Volgens mij wel eens voorbij zien komen.

 4. Tom zegt

  serie is enger dan de films. (ja het kan met een lager budget. Dat heet Suspense en gevoel voor spanning…missen een hoop films tegenwoordig)

  1. netzotov zegt

   haha inderdaad. Dit is iets wat de Japanners wèl goed doorhebben. Bedankt voor de tip, serie kende ik ook nog niet. Ik kijk wel af en toe eens my haunted house. Da’s ook grappig 🙂

 5. Frank Mulder zegt

  Klinkt interessant inderdaad Tom, had ik ook nooit van gehoord 😐

 6. Tom zegt

  Geloof me, deze serie wil je niet ’s nachts kijken als je nachtdienst hebt. En vooral niet als er ineens een hand op je schouder wordt gelegd door een patient (die wat wilde vragen). Wel…dan zit je tegen het plafond

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Halloween 2019: feesten, evenementen en horrormarathons

7 leuke Halloween-activiteiten 2019

Halloween begint echt in te burgeren in Nederland. Grote pretparken pakken uit, etalages van winkels worden versiert en alle tv-zenders zenden griezelige programma's uit. Er zijn inmiddels vele Halloween-activiteiten in Nederland, we lichten er 7 voor je uit.
Lees meer...

Vier Halloween 2019 in deze 8 pretparken

De populariteit van Halloween in pretparken blijft toenemen. Behalve de griezelige aankleding, spookhuizen en scarezones is het ook dé mogelijkheid om de achtbanen in het donker te beleven!
Lees meer...

Halloween steeds uitbundiger gevierd in Nederland

De meeste Nederlanders vieren Halloween. Dit blijkt ons onderzoek in samenwerking met Stadshart Zoetermeer – dé Halloweenstad van Nederland. Ruim 70% van de respondenten staat stil bij dit van oorsprong Keltische griezelfeest.
Lees meer...

Deze 5 Halloweenfeesten pakken flink uit!

Iedere kroeg of club organiseert wel een feestje met Halloween, maar welke pakken er echt uit? We gaan alleen voor de échte Halloweenfeesten.
Lees meer...

5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers (Halloween 2019)

Een avondje horrorfilms kijken is niet meer genoeg voor echte thrillseekers en ook dit jaar valt er weer genoeg te beleven voor, tijdens en ná Halloween.
Lees meer...

Maar wat is Halloween eigenlijk?

31 oktober is het Halloween of eigenlijk All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen. Halloween is een samensmelting van diverse gebruiken en geloven.
Lees meer...

Vijf ‘Last Minute’ Halloweenkostuums

Je kent het misschien wel,  je hebt kaartjes voor een Halloweenfeest en enorme zin om te gaan maar niet zoveel tijd en geld om aan een kostuum te besteden.
Lees meer...

Hoe maak je jouw eigen Halloween-pompoen?

Handleiding: Maak je eigen Halloween Pompoen! Heb jij al een pompoen versierd of wil je dat wel doen maar weet je niet zo goed hoe?
Lees meer...

Kort Verhaal: Happy Halloween door Hanneke Boon

Greg trok zijn vest naar beneden. Aandachtig keek hij naar zichzelf in de spiegel. ‘Dit kostuum is dom’ dacht hij bij zichzelf.
Lees meer...

Help! Hoe word ik een Zombie in 5 stappen?

Zombies zijn hip, verkleed je als zombie voor Halloween of een zombiewalk. Hoe wordt je een zombie? Tutorial met Zombie-kleding en make-up
Lees meer...

Halloween: kostuums om je te inspireren

Halloween; dat wordt weer griezelen! De ideale gelegenheid om je te verkleden als monster, spook, zombie, vampier of als je beestachtige zelf?
Lees meer...

Dia de los Muertos – de dag van de doden

Dia de los Muertos is een eeuwenoude traditie met rituelen van de inheemse Mexicaanse bevolking die schedels als trofee bewaarde.
Lees meer...

Zo vier je Halloween in Walt Disney World, Orlando!

Halloween ofwel All Hallows' Eve wordt natuurlijk het grootst gevierd in Amerika. Daarom gingen we dit jaar naar Disney Orlando!
Lees meer...

Ben jij klaar voor het Halloweenfeest?

De videoclip Social Mediasochist - Common Shiner biedt inspiratie voor een Halloweenkostuum en brengt je alvast in de feeststemming!
Lees meer...

Halloween: Creëer je eigen enge gerechten

Gerechten die gemaakt worden met Halloween kunnen er mooi, maar juist ook walgelijk uitzien. De kunst daarvan is puur, om het maar zo eng mogelijk te maken.
Lees meer...

Halloween: Pompoenen voor Fashionista’s

Horror-liefhebbende, Halloweenvierende fashionista's kunnen dit jaar in stijl voor de dag komen met pompoenen voorzien van de logo's van luxemerken.
Lees meer...

Kort verhaal: Allerheiligen – Wim Dekens

Het was kwart over tien toen de jonge man naar de ingang van het kleine kerkhof liep. Kort verhaal Allerheiligen van Wim Dekens.
Lees meer...

Top 5: griezelsnoep voor Halloween

Deze week een top 5 met heerlijk griezelige snoepjes!
Lees meer...

Interview met scare actor Shelby Keizer

Overdag normale mensen, 's avonds wezens van de nacht. Wij interviewden één van de scare actors van Haunted Hall: Shelby Keizer.
Lees meer...

Tover je woning om in een spookhuis

Op zoek naar originele Halloween-decoraties? Met de ‘digital decorations’ van AtmosFX verander je je woning met een druk op de knop in een spookhuis. AtmosFX levert animaties en films die kunnen worden afgespeeld op je televisie en computer, maar die je ook kunt projecteren. AtmosFX levert desgewenst speciale schermen waarop je de…
Lees meer...

Maak je Halloweenkostuum compleet met deze maskers

Met een Halloween-masker maak je jouw kostuum echt af. Wij geven je 5 ideeēn om er fantastisch uit te zien op het Halloweenfeest! En 15% korting!
Lees meer...

Halloween-filmtips

Top 5 filmtips om met Halloween te kijken

Afgelopen tijd hebben De Nachtvlinders hevig gediscussieerd over welke vijf horrorfilms je met Halloween moet kijken, dit is onze tip 5:
Lees meer...

Halloween Horror Top 25 van de jaren ’10 – Deel 1

Wat zijn de 25 beste horrorfilms van dit decennium? Midnight Movie Reviewer Dennis Alink bespreekt nummers 25 t/m 21 van deze Halloweenlijst.
Lees meer...

Top 5 sfeervolle Halloweenfilms

Vandaag, 31 oktober is het dan Halloween en daarom een Top 5 met, in mijn ogen, de meest sfeervolle Halloweenfilms.
Lees meer...

Korte Halloweenfilms

Halloween parodie van Backstreet Boys “I’ll Kill You That Way”

Slashstreet Boys maken hilarische parodie van "I Want It That Way" speciaal voor Halloween.
Lees meer...

Don’t Do It & Pumpkin Night – 2 korte Halloweenfilms

Yes, het is Halloween! Twee korte horrorfilms die ons laten zien dat je niet moet spotten met pompoenen. Happy Halloween!
Lees meer...

Downloading And You – Korte Halloweenfilm

Een knappe prestatie op zich, al voor de 13e keer maken Adam Green en Will Barratt een korte film voor Halloween: Downloading And You
Lees meer...

Korte Halloweenfilm: The Trick or Treater (Eric England)

Het is weer bijna Halloween, een stevige en vooral hongerige pompoen speelt de hoofdrol in deze korte horrorfilm The Trick or Treater.
Lees meer...

Korte Halloween-film: Witches Brew

Het lijkt zo’n onschuldig kinderspelletje ‘Witches Brew’, kinderen geven geblindeerd heksenspullen door en ze moeten raden wat het echt is.
Lees meer...

The Killer Choir: Kill the world

Een parodie op het liedje: Michael Jackson- Heal the world
Lees meer...

Monster Problems – korte Halloween-film

Drie monsters zitten achter een jongetje aan in zijn slaapkamer, maar helaas is het jongetje ze telkens te slim af.
Lees meer...

The Green Ruby Pumpkin – korte Halloween film

Wat gebeurt er als je twee special effect meesters een Halloweenfilmpje laat maken? De korte film The Green Ruby Pumpkin is het resultaat van een samenwerking van Miguel Ortega (Thor, 300, Silent Hill) en Tran Ma (Thor, Alice in Wonderland, Transformoers: Dark of the Moon). http://vimeo.com/51358765 De twee hebben veel aandacht gehad voor…
Lees meer...

Korte film: Halloween Hugs (Adam Green, 2013)

Al jaren maakt filmregisseur Adam Green ( Hatchet, Frozen, Holliston) iedere Halloween een korte film met Halloween als thema.
Lees meer...

Happy Tree Friends vieren Halloween: Remains To Be Seen

Wie kent ze niet, de superblije Happy Tree Friends. En natuurlijk vieren ook de Happy Tree Friends Halloween, hoewel vieren misschien niet het juiste woord is...
Lees meer...

The Life and Death of a Pumpkin

Deze korte horrorfilm van Aaron Yonda over het leven van een Halloweenpompoen uit 2006 met de voiceover van Matt Sloan is zowel dramatisch als vermakelijk.
Lees meer...

Korte Halloween-film “The Jester”

The Jester is geregisseerd door Colin Krawchuk en vertelt over een man die op Halloween-avond een goochelaar tegenkomt die wel erg enge trucjes heeft...
Lees meer...

Trick or Treat: Just take one – Halloween Short

Het dilemma voor trick-or-treat met Halloween, wat te doen met een onbeheerde bak met snoep voor een deur met een briefje JUST TAKE ONE... korte film
Lees meer...